Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan: Deputaţii PNL vor vota pentru începerea urmării penale a Rovanei Plumb

facebook.com/pg/RalucaTurcan
Raluca Turcan

Deputaţii PNL vor vota pentru începerea urmării penale a Rovanei Plumb, a anunţat marţi, în plen, liderul grupului, Raluca Turcan. 

"Nu avem niciun dubiu - vom vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare. Există o dorinţă uriaşă să apară un spirit nou, să avem o altă atitudine faţă de actul de justiţie, faţă de statul de drept. Nu sunt declaraţiile mele şi nici ale colegilor din PNL, sunt declaraţiile domnului Liviu Dragnea: 'Dacă vreodată se va cere ridicarea imunităţii pentru mine o să cer să o facă, dacă nu, îmi dau demisia din Parlament. Nu cred că putem vota altfel, am spus destul de limpede, trebuie să avem un comportament fără ezitare, vă spun foarte clar, nu avem de gând să facem excepţie pentru nimeni'. Am încheiat citatul din Liviu Dragnea... Probabil că, dacă v-am fi spus noi lucrurile acestea, aş fi auzit huiduieli, tropăieli din sală, dar a spus-o preşedintele PSD, omul care în momentul de faţă controlează Parlamentul şi încearcă să subordoneze şi alte instituţii ale statului, rând pe rând", a declarat Turcan, potrivit agerpres.ro

Potrivit acesteia, "preşedintele PSD face nişte afirmaţii de care astăzi se dezice" iar "PSD a câştigat alegerile cu o uriaşă fraudă de încredere". 

"După ce a câştigat alegerile, preşedintele dumneavoastră de partid, într-un mod unilateral, spre suprinderea multor colegi din PSD, a decis Ordonanţa 13, a lansat în spaţiul public ideea schimbării procurorului general şi a şefului DNA, a declanşat ofensiva împotriva Justiţiei. De ce? Pentru că a ajuns la putere şi pentru că (...) dorinţa de control absolut pe care Liviu Dragnea o are pentru statul român cu greu poate fi stăvilită", a susţinut Raluca Turcan. 

Ea a arătat că au existat deja două demisii de onoare, context în care "dublul limbaj este evident". 

"Parlamentul nu se substituie unei instanţe, trebuie doar să spună dacă un fost ministru sau un parlamentar beneficiază de acelaşi tratament ca orice alt cetăţean al acestei ţări. Eu cred în nevinovăţia doamnei Plumb, aşa cum cred şi în nevinovăţia doamnei Shhaideh, dar nu contează ce cred eu, contează ce se decide în instanţă, aşa cum se întâmplă pentru foarte mulţi oameni care mor cu dreptatea în braţe în România şi nu mai ajung să primească decizii ale instanţei. Preocuparea noastră trebuie să fie ca instituţiile statului să funcţioneze corect, să-şi sancţioneze derapajele şi în Justiţie. (...) Nimeni nu este mai presus de lege, nici doamna Plumb, nici domnul Ilie, nici domnul Tăriceanu, nici chiar domnul Dragnea", a subliniat liderul deputaţilor PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.