Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan, după victoria de la CCR: 'Am stopat jaful pus la cale de PSDragnea'

stiripesurse.ro
Raluca Turcan

"Am stopat jaful pus la cale de PSDragnea" - este reacţiona liderului deputaţilor PNL, Raluca Turcan, după ce Legea de înființare a Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții a fost declarată neconstituțională de CCR.

"Am semnalat toate aspectele de neconstituționalitate în momentul în care majoritatea PSD-ALDE a votat pentru această lege. Astăzi, CCR a declarat legea neconstituțională. Juriștii și economiștii PSD, în frunte cu Iordache, Nicolicea, Teodorovici și cel care a garantat această lege - Liviu Dragnea, trebuie să plece.

Prin înființarea acestui fond au vrut să creeze un stat în stat de unde să poată jongla cu miliarde de lei, fără un control real din partea instituțiilor statului.

Prin această lege, Dragnea a dorit să acopere incapacitatea Guvernului de a atrage bani europeni pentru investiții. PSD și ALDE au intenționat să acopere o gaură cu banii companiilor profitabile, au vrut cu bună știință să bage mâna în buzunarul acestora pentru a le slăbi sau chiar falimenta. Pe scurt, au vrut să dea o aparență de legalitate unei devalizări a companiilor de stat. CCR, la sesizarea PNL, a oprit acest ”tun” pregătit în biroul lui Vîlcov.

Dragnea știa de la început că, prin acest Fond, nu se puteau construi autostrăzi, școli și spitale, dar a garantat acest proiect. Miza a fost uriașă - vorbim de zeci de miliarde de lei duși direct către interesele lui Liviu Dragnea și ale clientelei PSD-ALDE! Cineva din PSD-ALDE va trebui să fie tras la răspundere. Nu se pot da tunuri după tunuri cu speranța că va trece ceva neobservat. Toate aceste încercări ale PSD-ALDE de a da legi ”aberante” au consecințe pe piața economică, iar cei care decontează sunt românii", scrie Raluca Turcan pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.