Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan explică de ce Guvernul trece Legea bugetului prin angajarea răspunderii: PSD este de vină!

raluca turcan

Vicepremierul Raluca Turcan susține că PSD a arătat faptul că urmărește să saboteze orice proiect al PNL în Parlament și tocmai de aceea s-a luat decizia ca Legea bugetului să fie trecută prin angajarea răspunderii.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu citează din Băsescu: Hai, să trăiți bine! Dreapta vă vrea bolnavi și inculți

”PSD continuă să deturneze rolul Parlamentului și tergiversează adoptarea proiectelor importante și urgente. Acesta este motivul pentru care angajarea răspunderii este singurul mod de a rezolva urgențele ACUM!

Ziua de astăzi, din Parlament, a confirmat faptul că năravurile PSD nu se schimbă. Am văzut și alianțe de conjunctură, și lipsă de mobilizare, pe fondul unei majorități fragile, și o lipsă completă de seriozitate în abordarea priorităților. Toate acestea pun în pericol dezvoltarea țării.

Guvernul Orban a decis să-și angajeze răspunderea și să-și pună mandatul pe masă pentru legea bugetului de stat, legea bugetului asigurărilor sociale și corectarea OUG 114.

România va putea avea, pentru prima dată în ultimii ani, o lege a bugetului adoptată la timp, astfel încât comunitățile locale să-și poată croi propriile bugete și să putem demara proiecte importante pentru români.

Bugetul pe anul 2020 alocă mai multe fonduri pentru sănătate și educație față de execuția pe anul în curs. În plus, vom folosi banii europeni pentru finanțarea unor proiectele specifice, în aceste domenii. Autorităților locale le vor fi alocate, de asemenea, mai multe fonduri pentru a susține investiții în școli și spitale. Un alt obiectiv al acestui buget este relansarea creșterii economice bazată pe investiții, nu doar pe consum. Vom menține creșterile de pensii și salarii. Sunt incluse toate măsurile pozitive care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie:

- creșterea salariului minim brut;

- majorarea salariilor profesorilor;

- indexarea alocațiilor de stat pentru copii cu rata inflației;

- eliminarea supra-accizei la carburanți;

- eliminarea supra-impozitării contractelor de muncă part-time;

- eliminarea taxelor introduse prin OUG 114.

Pentru că astăzi PSD a refuzat să supună la vot alegerea primarilor în două tururi și a președinților de Consilii Județene din rândul consilierilor, PNL poate fi adus în situația de a angaja răspunderea Guvernului și pe aceste două modificări legislative.”, scrie Raluca Turcan.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.