Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan îl desființează pe Marcel Ciolacu: 'Cu acelaşi cinism care a caracterizat întotdeauna politica PSD, încearcă să manipuleze pensionarii'

gov.ro
Raluca Turcan

Raluca Turcan a declarat că Marcel Ciolacu încearcă şi în acest an să manipuleze pensionarii, răspândind minciuni despre măsurile adoptate de către Executiv, potrivit news.ro.

Ministrul Muncii i-a reamintit liderului PSD că cea mai mare creştere a punctului de pensie a făcut-o Guvernul PNL, într-o perioadă de criză. „Cine a legiferat pensii speciale în România şi le-a apărat cu străşnicie inclusiv cu mâna CCR, nu se mai poate pretinde apărător al intereselor pensionarilor de rând vreodată fără să cadă în ridicol”, mai spune Turcan.

Citește și: Situație dificilă pentru fostul ministru PNL al Mediului, Costel Alexe: Procurorii DNA cer urmărirea acestuia pentru luare de mită .

„Marcel Ciolacu a intrat cu stângul în 2021. Începutul de an nu i-a adus nici mai multă înţelegere asupra realităţii din România, nici mai multă empatie faţă de pensionari. Cu acelaşi cinism care a caracterizat întotdeauna politica aşa-zis «socială» a PSD, Marcel Ciolacu încearcă să manipuleze pensionarii, rostogolind aceleaşi eterne minciuni despre măsurile adoptate de Guvern.

Câteva clarificări îi sunt, în acest context, absolut necesare lui Marcel Ciolacu, căruia îi reamintesc totodată că cea mai mare creştere a punctului de pensie a făcut-o Guvernul PNL, în vreme de criză:

- Cei care ies în pensie acum beneficiază de valoarea punctului de pensie majorată în septembrie 2020, adică 1.442 lei şi de indicele de corecţie de 1,41;

- Orice pensionar în plată care a mai realizat venituri după pensionare sau vine cu documente noi (adeverinţe cu sporuri, grupe de muncă, etc.), care nu au fost prezentate iniţial la dosarul de pensie, poate solicita o recalculare a pensiei în baza acestor documente, iar termenul legal de soluţionare este de 45 de zile de la data depunerii documentaţiei;

- 1 septembrie 2021 este data la care pensiile pot intra în plată conform legislaţiei în vigoare, adică Legea 127/2019 privind sistemul public de pensii.

- Alte lucruri importante pe care Marcel Ciolacu trebuie să le afle despre pensiile din România:

Citește și: Sorin Cîmpeanu vine cu noi detalii despre deschiderea școlilor: ‘Până la jumătatea lunii ianuarie nu cred că cineva responsabil poate promite o decizie’

- Am făcut deja primele demersuri pentru a reaşeza sistemul public de pensii pe baze echitabile, prin modificarea legislaţiei. Există deja o comisie interinstituţională care va veni cu propuneri în acest sens. PSD nu a avut niciodată intenţia, în atâţia ani la guvernare, să construiască un sistem corect, bazat pe contributivitate;

- Pensiile speciale ale aleşilor locali au fost prorogate;

- Cine a legiferat pensii speciale în România şi le-a apărat cu străşnicie inclusiv cu mâna CCR, nu se mai poate pretinde apărător al intereselor pensionarilor de rând vreodată fără să cadă în ridicol”, a scris Raluca Turcan luni pe Facebook.

Liderul PSD Marcel Ciolacu acuză că, în prima săptămână de guvernare, noua putere a dat deja cinci ţepe uriaşe românilor şi că după alegeri, „tot ce era promisiune a devenit agresiune”, concluzia sa fiind că „guvernarea Ţeparilor care mint, fură şi taie venituri nu poate scoate România din criză”.

El a mai spus că Guvernul Dreptei îşi bate joc de 5 milioane de pensionari.

„Anul trecut, PNL le dădea pensionarilor o majorare de doar 14% înaintea alegerilor şi promitea că le va mări pensiile cu diferenţa până la 40% în 2021. Realitatea lui Cîţu este că pensiile NU vor creşte decât din septembrie, cu un procent infim, care nu acoperă majorările de preţuri la alimente, medicamente şi utilităţi. V-au minţit, v-au păcălit!”, a afirmat liderul social-democraţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.