Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan sare în apărararea procurorilor: Cum îi numește pe cei care cer demisii

Inquam Photos / Octav Ganea
Raluca Turcan

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, susţine că solicitările unor lideri ai PSD şi ALDE privind demisia şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, în urma deciziei de luni a CCR reprezintă un act "iresponsabil".

"Observ o serie de lideri ai PSD şi ALDE care se grăbesc să utilizeze în scop politic decizia Curţii Constituţionale de ieri (luni - n.r.) în războiul lor cu DNA. Solicită nici mai mult, nici mai puţin decât demisia şefului Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Este un act iresponsabil, care arată obsesia străvezie a acestei grupări de partide de a-şi duce la îndeplinire obiectivele unei agende ascunse electoratului: sabotarea actului de justiţie", a scris, marţi, Turcan pe Facebook.

Citește și: EȘEC total: Revista Playboy revine la fotografiile cu femei goale, după ce renunțase la ele

Ea aminteşte de două decizii ale CCR în urma cărora nu s-au solicitat demisii.

"Pentru a evidenţia discursul dublu, pliat după interese de moment, le aduc aminte domnilor din PSD de decizia CCR 683/2012 prin care se certifica faptul că fostul premier Victor Ponta generase un conflict constituţional cu şeful statului, participând la Consiliul European fără mandat. Nu-mi aduc aminte să-i fi solicitat cineva din PSD demisia. De asemenea, le amintesc celor din ALDE de decizia CCR 261/2015 referitoare la cazul Dan Şova, când s-a constatat un conflict constituţional între Senat, condus de Călin Popescu Tăriceanu, şi Parchetul General. La acel moment Tăriceanu a făcut tot posibilul pentru a-l proteja pe Dan Şova, iar CCR a sancţionat acest lucru. Nu-mi amintesc ca domnul Tăriceanu să-şi fi aplicat vreo sancţiune cu demisia", afirmă Turcan.

Citește și: Iohannis e în cautarea noului UNPR

Ea le sugerează reprezentanţilor PSD şi ALDE să abandoneze "preocupările permanente de a se aşeza deasupra legii şi să se preocupe în mod serios şi responsabil de guvernare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.