Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan susţine cota unică: Înţeleg că PSD are o altă viziune, dar viziunile trebuie să se armonizeze

realitatea.net
Raluca Turcan

Preşedintele PNL Sibiu, ministrul Raluca Turcan, a declarat vineri că susţine cota unică şi înţelege că PSD îşi doreşte o impozitare progresivă, dar a punctat că "într-o guvernare de mare coaliţie viziunile trebuie să se armonizeze", conform Agerpres.

"În PNL nu există nicio apetenţă pentru experimente riscante, care să afecteze creşterea economică. Înţeleg că PSD are o altă viziune şi îşi doreşte o impozitare progresivă, dar într-o guvernare de mare coaliţie viziunile trebuie să se armonizeze. Coaliţia PNL - PSD e o coaliţie între egali; de aceea măsurile liberale trebuie să coexiste cu măsurile sociale. Cota unică înseamnă dinamism pentru România. Impozitarea progresivă ar însemna o pedeapsă pentru economia românească", a subliniat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Sibiu.

Combustibilul economiei

Ea a susţinut că "prezenţa PNL la guvernare a însemnat sprijin concret pentru capitalul românesc".

"Potrivit datelor Consiliului Concurenţei, companiile româneşti au beneficiat, în anul 2023, de ajutoare de stat de circa 30 de miliarde de lei, aproape 2% din Produsul Intern Brut. 90% din firmele beneficiare sunt IMM-uri, adică firme româneşti. De 20 de ani, cota unică aduce beneficii economice României. Cota unică şi fondurile europene au fost combustibilii esenţiali pentru saltul economic al României din ultimele două decenii. Aceste două lucruri ne-au ajutat să reducem decalajul de dezvoltare dintre noi şi media europeană. În urmă cu 20 de ani, Produsul Intern Brut pe cap de locuitor în România era la circa 25% din media UE; azi am depăşit 75%. Cota unică e bună pentru mediul de afaceri şi pentru angajaţii din România. Abandonarea cotei unice ar sărăci România, fiindcă ar descuraja puternic munca şi investiţiile", a explicat preşedintele PNL Sibiu, Raluca Turcan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.