Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan: Toate majorările de venituri pentru populație vor fi făcute praf automat!

stiripesurse.ro
Raluca Turcan

Ordonanța Dragnea-Dăncilă-Teodorovici introduce noi impozite, noi taxe, care vor fi plătite de români! Toate majorările de venituri pentru populație vor fi făcute praf automat, avertizează liderul deputaților PNL, Raluca Turcan.

"1. Introduce un NOU IMPOZIT ce va merge de la 0,2% la peste 0,9% din ACTIVELE instituțiilor bancare!

Ca și în cazul supra-accizei la carburanți, tot consumatorul va plăti impozitul suplimentar, nu băncile! Acest impozit va fi transferat către consumatori. Cei cu credite vor plăti rate ale dobânzilor mai mari! Guvernul se va împrumuta la dobânzi mai mari, pe care tot populația le va plăti!

2. Promite investiții prin ÎMPRUMUTURI din contul curent general al trezoreriei statului!

România are încă la dispoziție peste 31 de miliarde de euro GRATUITE din fonduri europene iar Guvernul Dragnea-Dăncilă vrea să facă școli, grădinițe și drumuri din banii românilor, din taxele și impozitele plătite de români.

CINISM maxim: după ce, în anul 2018, au confiscat excedentele bugetelor locale și au diminuat transferurile către autoritățile locale, acum UAT-urilor li se cere o contribuție proprie la proiectele de investiții! De unde să mai ia primarii alți bani?

3. SE DETURNEAZĂ BANII DE LA SĂNĂTATE LA BUGETUL DE STAT

Banii colectați din taxele de viciu (tutun, alcool, potrivit art. 367-373 din Legea sănătății) sunt direcționați în bugetul de stat! Investițiile din sănătate și unele programe de sănătate vor grav afectate!

4. Amenință contribuțiile românilor la PILONULUI 2 de pensii.

• Banii colectați în conturile participanților vor putea fi utilizați pentru finanțarea fanteziilor lui Dragnea, în parteneriate public-privat!!

• Introduce posibilitatea retragerii din PILONUL 2, după 5 ani de contributivitate!!! O prevedere neclară care va deschide multe posibilități!

5. Majorează punctul de pensie abia de la 1 septembrie, cu o întârziere de 8 luni!

Un pensionar are la 1 ianuarie o pensie de 1.000 de lei, în anul 2019, pierde prin această amânare nu mai puțin de 600 de lei.

6. ÎNGHEAȚĂ, la nivelul lunii decembrie 2018, sporurile, indemnizațiile, compensațiile, primele și celelalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar!

Pentru cei mai mulți angajați, sporurile, indemnizațiile și celelalte elemente de salarizare sunt cel puțin la fel de importante ca salariul de bază! În timp de creștere economică, Guvernul nu poate susține financiar legea salarizării, îngheață valoarea tichetelor de vacanță și nu poate nici măcar să asigure plata orelor de muncă suplimentară!

7. SUSPENDĂ alte drepturi financiare prevăzute de lege:

• În perioada 2019 – 2021 nu se acordă ajutoarele sau, după caz, indemnizațiile la ieșirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă.

• Suspendă, până în anul 2022, alocarea a 6% din PIB pentru educație!

• Suspendă, până în anul 2022, distribuirea de miere către școlari!

• Amână, până în anul 2022, stabilirea unor măsuri speciale de impozitare a activităților cu caracter de monopol natural din sectorul energiei electrice și al gazului natural;

8. Confiscă bani de la Ministerul tineretului și sportului și îi virează la bugetul de stat!!!

Disponibilităţile Ministerului Tineretului și Sportului provenite din încasarea veniturilor aferente cotei de 1% din taxele şi accizele aplicate la nivel naţional pentru ţigarete, ţigări şi băuturi alcoolice, existente la data de 31 decembrie 2018, se virează integral la bugetul de stat.

9. MAJOREAZĂ SUBSTANȚIAL ACCIZELE PENTRU ȚIGARETE, deși prin Codul fiscal acestea erau stabilite, într-un calendar de creștere mult mai mic, până în anul 2022.

10. Stabilește prețul de achiziție pentru gazele din producția internă la 68 lei/MWh, indiferent de vânzător.

11. Pregătește introducerea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată pentru anumite domenii de activitate.”

Domeniile mai bine plătite vor fi dictate de Guvern, indiferent de performanța angajaților", scrie Turcan pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.