Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rămânerea Rusiei în cadrul Consiliului Europei, o garanţie împotriva fake news

consiliul europei

Rusia, care se confruntă cu o criză la Consiliul Europei, este necesar să rămână membră a organizaţiei şi să se supună unor viitoare reglementări în lupta împotriva dezinformării, a îndemnat marţi secretarul general al CoE Thorbjørn Jagland, relatează AFP.

CoE intenţionează să se doteze cu instrumente juridice în lupta împotriva utilizării inteligenţei artificiale (AI) - algoritmi, de exemplu - în difuzarea de ştiri false ("fake news"), anunţă Thorbjørn Jagland.

”Evident, nu ar fi de dorit ca aceasă ţară (Rusia) să nu fie parte a acestei convenţii în domeniul reglementării”, a declarat secretarul general al Consiliului pentru presă, în marja unei conferinţe pe tema AI la Helsinki.

”În această ipoteză, acest stat sau alte state din afara (Consiliului) ar putea să continue să acţioneze ca înainte. Noi vrem să stabilim un cadru legal n vederea utilizării inteligenţei artificiale”, a subliniat el.

Europenii sunt îngrijoraţi mai ales de ameninţarea campaniilor de dezinformare la adresa alegerilor europene care urmează să aibă loc în statele membre UE la sfârşitul lui mai.

”Anumiţi actori au un interes să încerce să influenţeze aceste alegeri europene. Ceea ce nu ştim noi este în ce măsură aceste amestecuri au un efect asupra atitudinii alegătorilor”, a declarat pentru AFP Jan Kleissen, însărcinat cu societatea informatică şi acţiunea contra infracţionalităţii la Consiliul Europei.

Ministrul francez al Justiţiei Nicole Belloubet a dat asigurări cu privire la viitorul cadru legal că ”nu este vorba aici despre a aduce atingeri libertăţii de exprimare, ci despre apărarea libertăţii de opinie”.

”Ea este unul dintre fundamentele cele mai importante ale democraţiilor noastre, iar noi este necesar să luptăm ferm împotriva întreprinderilor organizate care ne pun în dificultate libertăţile publice”, a declarat ea pentru AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.