Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rămăşiţele unui schior german au fost găsite după aproape patru decenii, în SUA

avalansa

Autorităţile din SUA sunt de părere că au găsit rămăşiţele unui bărbat german de 27 de ani care a dispărut în Rocky Mountain National Park în urmă cu aproape patru decenii, relatează DPA vineri.

Rudi Moder, din fosta Germanie de Vest, a dispărut în respectivul parc în urmă cu 38 de ani. El plecase într-un tur de ski de două-trei zile în februarie 1983, potrivit Agerpres.

A fost dat dispărut şase zile mai târziu.

La momentul dispariţiei, ninsoarea din regiune a împiedicat căutările, echipele de intervenţie găsind doar un adăpost sub zăpadă cu sacul de dormit, echipamentul şi proviziile celui dispărut. Căutările ulterioare au rămas fără niciun rezultat.

În august 2020, un excursionist a dat peste oase umane aduse de o avalanşă, a precizat joi într-un comunicat ofiţerul pentru afaceri publice al parcului, Kyle Patterson.

Poliţiştii au început atunci o investigaţie, însă un incendiu a oprit verificările, după care a venit zăpada.

Imediat ce au putut reveni în parc, poliţiştii au descoperit schiurile, beţele de schi, clăparii şi alte lucruri personale care ar fi putut aparţine bărbatului dispărut, a spus Patterson.

Au fost folosite informaţii dentare pentru a confirma identitatea rămăşiţelor, însă rezultatele au fost neconcludente, a mai declarat el.

"Autorităţile au lucrat intensiv cu guvernul german pentru repatriere, notificarea familiei şi analiza informaţiilor dentare", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.