Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ramona Ioana Bruynseels: Acum că `ați rezolvat` problema marii corupții, cu MICA CORUPȚIE cum rămâne?!? Șpaga continuă să fie cerută zi de zi...

Facebook
Ramona Ioana Bruynseels

Președintele RE:START România, Ramona Ioana Bruynseels, face un apel la președintele Klaus Iohannis pe pagina ei de Facebook, pentru ca în sfârșit să treacă la lucru și să se zbată și pentru o problemă cu care românii luptă de mult timp și care deranjează tot mai tare: ”ȘPAGA”. Ea îi cere președintelui României că dacă au terminat cu Mare Corupție, ar fi bine să treacă de îndată la lupta cu ”Mica Corupție”:

Acum că “ați rezolvat” problema marii corupții, cu MICA CORUPȚIE cum rămâne?!?” Șpaga continuă să fie cerută zi de zi...

Actele de corupție nu mai reprezintă un pericol la adresa securității naționale din câte înțelegem, din moment ce corupția nu mai este identificată ca un risc major în noua strategie de apărare a țării. Sau corupția nu mai reprezintă o problemă în țara noastră?! Gata, nu mai fură nimeni?! Nu mai face nimeni smecherii, nu se mai întâmplă achiziții publice ciudate, nu se mai cere și nu se mai dă mită?!

Hmmm... greu de crezut că e așa. Chiar dacă marea corupție ar fi fost eradicată complet, până la sânge, MICA CORUPȚIE UCIDE!

Și când spun ucide nu o spun la figurativ, ci la propriu. Chiar astăzi am vorbit cu un mic întreprinzător care mi-a spus că a fost forțat de un funcționar al statului să îi dea „de-o ciocolată” în cadrul unui control anunțat. Când omul a întrebat cât înseamnă „de-o ciocolată”, funcționarul aflat în control a spus inițial: „Păi nu pot să îți spun, spune tu”. Omul i-a răspuns: „Nu știu, spuneți-mi dvs. Scrieți-mi pe o foaie”. „Păi dacă îți scriu, rămane scrisul meu...”. Funcționarul și-a luat telefonul și a scris 100 de euro pe telefon, apoi i-a arătat omului ce a scris.

Doamnelor și domnilor, cum se poate așa ceva?! Acest om și-a deschis afacerea acum 3 luni. A intrat în pandemie „cu 20 de lei în buzunar”, după cum mi-a mărturisit, după ce a achitat statului tot ce avea de achitat. „Au fost săptămâni când am vândut doar de 12 lei. Câștig 1 leu la fiecare produs pe care îl vând”. Cât trebuie să vândă acest om ca să își permită să facă daruri de 100 de euro funcționarilor statului, care au salarii frumoase tot din banii noștri?

Cum poți tu, reprezentant al statului să vii și să îi ceri unui astfel de om 100 de euro?! El muncește acolo 15-16 ore pe zi ca să facă mai puțin decât îi ceri tu „de-o ciocolată”!

Ei bine, omul a mers acasă, soția a cerut la locul ei de muncă să i se dea o parte din salariu în avans, ca să poată plăti în următoarea zi „șpaga”.

Cum se poate așa ceva în România anului 2020? Așa încurajăm micile afaceri?! Așa încurajăm românii să intre în antreprenoriat?!

„În 3 luni, am avut 3 controale”. Cei care vin în control nu completează niciodată nimic în registrul de control, deși așa ar trebui. Asta ca să poată reveni, încălcând legile prevenției.

Asta este România noastră, dragi români! Aici ne-au adus clientela politică, angajările pe pile și relații, corupția întinsă precum o caracatiță în tot sistemul nostru. Și asta ne omoară afacerile și ne omoară pe noi cu zile...

RE:START E RĂSPUNSUL!

Așadar, domnule președinte Iohannis, oare nu ar trebui să ne ocupăm acum și de mica corupție pentru a ajunge să avem cu adevărat o Românie normală în care românii nu regretă că și-au deschis o afacere?!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.