Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ramona Ioana Bruynseels: 'Românii sunt pregătiți pentru un președinte femeie, ca în Croația!'

Ramona Ioana Bruynseels, prima femeie care s-a înscris în cursa pentru alegerile prezidențiale, a susținut azi, o conferință de presă la Piatra Neamț. Întrebată fiind, dacă românii, care sunt recunoscuți a fi misogini într-un număr foarte mare, ar vota o femeie la prima funcție în stat, candidatul umanist a răspuns:

”Vă asigur că, din ce în ce mai mulți români și-ar dori o femeie președinte, iar asta în ciuda tuturor vocilor care susțin contrariul. Mulți bărbați îmi spun: doamnă, eu îmi doresc un președinte femeie. Nu pot decât să sper că România se schimbă și din acest punct de vedere” a afirmat Ramona Ioana Bruynseels.

Citește și: Traian Berbeceanu iese la rampă: ‘Ciudată tăcerea DIICOT-ului’

Unul dintre argumente este și cel al unui trend vizibil la nivel european și mondial, acolo unde mai multe femei au câștigat alegeri prezidențiale, așa cum este cazul Croației sau al Slovaciei.

”Foarte mulți oameni îmi scriu că și-ar dori un președinte cum are Croația, foarte mulți fac paralela asta între mine și președintele Croației. Semnalele pe care le primesc mă încurajează” a spus Ramona Ioana Bruynseels.

Citește și: Rareș Bogdan, răspuns-fulger în locul lui Klaus Iohannis: ‘Încă o mostră de tupeu și sfidare’

Ponderea femeilor în poziții de conducere în România este încă foarte mică, atât în domeniul public, cât și cel privat. În 2017, femeile ocupau doar 10% din pozițiile consiliilor de administrație ale marilor companii și, de exemplu, în România numărul femeilor primar este mult sub media altor țări, cu un procent de aproximativ 5%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.