Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ramona Jurubiță, președinte al Consiliului Investitorilor Străini: 'Infrastructura rutieră modernă ar asigura o creștere economică medie de 2% pe an'

captura youtube
autostrada

O infrastructură rutieră modernă ar asigura o creștere economică medie de 2% pe an, a declarat joi Ramona Jurubiță, președinte al Consiliului Investitorilor Străini din România (FIC), în cadrul unei conferințe de presă, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Cătălin Predoiu, despre schimbarea legilor justiției: ‘Avem în vedere alte trei priorități’ .

"În mediul de afaceri noi întotdeauna lucrăm cu obiective, pe termen mediu și lung, foarte concrete, pe care ni le asumăm. România are un potențial extraordinar și asta știm cu toții. Acum suntem a 16-a economie în Uniunea Europeană, dar trebuie să ne propunem cu toții să avem ambiția de a deveni a 10-a economie în următorii 20 de ani. Compenenta de infrastructură, în general, și infrastructură rutieră, în mod particular, este un domeniu care ne poate ajuta să îndeplinim acest obiectiv", a spus Jurubiță, vorbind în numele Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR).

Jurubiță a adăugat că România trebuie să fie realistă în acest sens și să nu ne imaginăm minuni peste noapte.

"Din punctul nostru de vedere, România trebuie să-și aleagă câțiva indicatori internaționali în materie de infrastructură și vorbim de viteză, acoperire, de costuri, și să ne propunem ca în următoarele două decenii să ajungem aproape de media europeană. Nu să fim campioni, dar nici în coada clasamentului. Printr-un astfel de efort, potrivit calculelor noastre, am asigura o creștere medie economică de aproximativ 2% pe an", a spus Ramona Jurubiță.

Ea a adăugat că CDR își propune să aibă o pagină de proiecte principale în infrastructură, agreate cu asociațiile mari și mici, care să servească ca punct de dialog cu Guvernul.

Citește și: Banii cheltuiți de candidați în campania pentru alegerile prezidențiale- Cine conduce topul

Membrii Coaliției pentru Dezvoltarea României sunt asociațiile Romanian Business Leaders (RBL), Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera Americană de Comerț în România, (AmCham), Camera Franceză de Comerț (CCIFER), Camera Germană de Comerț (AHK), Confederația Patronală CONCORDIA, Consiliului Investitorilor Străini (FIC) și Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNPIMMR).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.