Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ramona Mănescu a participat la Conferința Internațională Inaugurală a Centrului pentru Studii Prospective, la invitația prim-ministrului din Coasta de Fildeș

Radu Pop

Ramona Mănescu, fost ministru de externe și fost europarlamentar, a participat la Conferința Internațională Inaugurală a Centrului pentru Studii Prospective, organizată la Abidjan, Coasta de Fildeș, la invitația prim-ministrului din Coasta de Fildeș, Patrick Achi.

Invitația de a participa la acest eveniment a venit în contextul în care Ramona Mănescu se bucură de aprecierea și de prietenia președintelui Coastei de Fildeș, Alassane Ouattara. Ramona Mănescu l-a susținut activ pe actualul președinte, atât în țara sa, cât și la Bruxelles, implicându-se și în campania electorală din octombrie 2020.

Conferința inaugurală s-a desfășurat luni, 25 octombrie 2021, la Abidjan. Tema centrală a conferinței a fost „Zona de comerț liber pe continentul African: un instrument pentru securitatea alimentară în Africa”.

Fostul ministru român de externe, Ramona Mănescu, a răspuns invitației prim-ministrului din Coasta de Fildeș, Patrick Achi, de a participa la conferință și la ceremonia de lansare a Centrului de Studii Prospective (Centre d’Études Prospectives).

Ramona Mănescu a vorbit în cadrul Panelului 2 din conferință, intitulat: „Politici de facilitare a comerțului pentru o mai bună disponibilitate a resurselor alimentare de pe continentul african”. Ea a declarat că Africa poate prelua din bunele practici europene în ceea ce privește comerțul liber și a susținut că este nevoie de coeziune între țările din Africa.

Ramona Mănescu l-a asigurat pe prim-ministrul din Coasta de Fildeș de toată susținerea ei și implicarea activă, având o bogată experiență internațională în domeniu, pentru a spori relațiile dintre Coasta de Fildeș și Uniunea Europeană și pentru a susține dezvoltarea economiei acesteia.

Ramona Mănescu a fost ministru de externe, ministru al transporturilor și membru al Parlamentului European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.