Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ramzan Kadîrov amenință Polonia cu 'denazificarea': La urma urmei, după Ucraina, Polonia se află pe hartă!

Reuters
Ramzan Kadîrov

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a anunțat că intenționează să ''denazifice și să demilitarizeze'' Polonia, după încheierea războiului cu Ucraina. Aceasta a fost reacția sa la anunţul cu privire la posibila livrare de arme americane în Polonia, relatează SEVER REALII, potrivit Rador.

"Și dacă, după finalizarea cu succes a operaţiunii militare speciale ruse, Rusia începe să denazifice și să demilitarizeze următoarea țară? La urma urmei, după Ucraina, Polonia se află pe hartă! Nu voi ascunde că eu personal am o astfel de intenție și am a declarat în mod repetat că lupta împotriva satanismului ar trebui să continue în toată Europa și în primul rând pe teritoriul Poloniei'', a scris Kadîrov pe canalul său de Telegram. Partea poloneză nu a reacționat, deocamdată, la declarațiile lui Kadîrov.


Anterior, Marcin Przydacz, șeful Biroului de politică internațională al președintelui polonez, le-a declarat reporterilor că țara sa așteaptă vizita președintelui american, Joe Biden. Potrivit acestuia, Polonia are nevoie de arme americane pentru a înlocui echipamentele transferate în Ucraina.


Liderul Ceceniei a anunțat capturarea satului ucrainean Piski din regiunea Donețk, la opt zile după ce Ministerul rus al Apărării a raportat același lucru. Anterior, mass-media l-a condamnat pe Kadîrov pentru inconsecvența declarațiilor sale şi neconcordanţa afirmaţiilor sale cu datele oficiale ale conducerii armatei ruse. De exemplu, în prima lună de război în Ucraina, liderul Ceceniei a anunțat de 26 de ori pe canalul său de Telegram că oraşul ucrainean Mariupol urmează să fie capturat. De la începutul războiului, Kadîrov a susținut că ''armata rusă nu atacă civilii din Ucraina'' și că ''civilii ucraineni sunt trataţi cu cele mai bune sentimente''. Dar o lună mai târziu, liderul Ceceniei a început să amenințe țara vecină cu arme nucleare, apoi a repetat aceste afirmaţii din nou şi din nou. În primăvară, detașamentele lui Kadîrov au fost botezate ''trupe de Tiktok'' pe internet, din cauza numeroaselor videoclipuri cu participarea lor în Ucraina. Cu toate acestea, liderul Ceceniei continuă să trimită mercenari la război, ei fiind recrutați din toată Rusia. Cei care au reușit să supraviețuiască s-au plâns că au fost folosiți drept 'carne de tun', iar la întoarcere li s-au refuzat plățile și tratamentul promis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.