Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ramzan Kadîrov e necruțător: motivul pentru care le-a cerut luptătorilor ceceni eliberați din captivitate să se întoarcă în prima linie

mei.edu
ramzan kadirov

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a explicat de ce nu a avut întâlniri cu militarii ceceni eliberați din captivitate din Ucraina și de ce i-a îndemnat să se întoarcă în prima linie a războiului.

„Cinci luptători ceceni s-au întors astăzi la Grozny din captivitatea ucraineană. Jurnaliştii m-au întrebat ce părere am despre asta. Cred că un soldat cecen nu ar trebui să aibă niciun motiv să fie capturat. Scuzele pot fi diferite, dar oricum ar fi, războinicul trebuie să demonstreze că nu a avut altă opțiune. Și trebuie să demonstrezi asta revenind în prima linie. De aceea nu m-am întâlnit cu cei repatriați”, a spus Kadîrov.

A invocat „onoarea”

„Aceasta este o chestiune de onoare nu numai pentru un luptător individual, ci și o chestiune de onoare pentru întreaga unitate, întreg regimentul în care servesc luptătorii. Lăsați-i să demonstreze că nu s-au ferit de luptă, nu le-a fost frică să întâlnească inamicul și nu au căutat o ocazie să depună armele și să se salveze de gloanțe. Un exemplu ilustrativ a fost demonstrat de Kirgiz Musihanov, care a fost rănit, capturat, dar s-a întors, și-a vindecat rănile și a intrat din nou în plin lupte ca parte a forțelor speciale Akhmat, dând rezultate bune. Desigur, captivitatea nu este o crimă. Am înțeles. Și ne bucurăm că luptătorii au supraviețuit. Cu o oră înainte de capturare, aceștia au comunicat prin radio și au raportat că au rămas fără muniție”, a mai spus Kadîrov.

Le cere luptătorilor să fie atenți cu gloanțele

„Dar fiecare războinic nu trebuie să tragă la întâmplare, ci trebuie să se gândească la fiecare lovitură, să aibă grijă de fiecare cartuș. Îmi dau seama că aceasta este și vina mea, că nu au fost suficient de pregătiți pentru o astfel de situație și nu au înțeles pe deplin că un luptător ar trebui să-și planifice încărcătura de muniție. Dar acum băieții au șansa să-și demonstreze ei înșiși, camarazilor lor, comandantului și întregii țări că acesta a fost un pas forțat. Ce jurământ, datorie și cinste mai presus de toate!”, a concluzionat Ramzan Kadîrov.

Armata ucraineană și cea rusă au făcut un schimb de prizonieri de Paștele ortodox. Peste 100 de soldați au revenit în țara lor din captivitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.