Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Randamentul titlurilor de stat continuă să crească

Pinterest
Titluri de stat

Titlurile de stat cu scadenţa la 10 ani au fost cotate vineri cu o rată de referinţă de 9,48% pe piaţa secundară, în creştere faţă de randamentul (dobânda efectivă de tranzacţionare) de 9,45% afişat cu o zi în urmă, scrie Ziarul Financiar.

De la începutul săptămânii, când BNR a afişat un randament de 9,29% pentru titlurile de stat pe 10 ani, în lei, evoluţia dobânzilor s-a încadrat pe o traiectorie ascendentă, cu un recul timid înregistrat marţi, când randamentul a fost de 9,28%, conform Mediafax.

Potrivit datelor băncii centrale, în cursul zilei de joi au fost tranzacţionate 109 titluri denominate în lei, cu un volum total de 1,08 mld.lei şi 3 titluri denominate în euro, cu un volum total de 5,6 mil. euro.

La titlurile de stat pe 6 luni, dobânda afişată vineri este de 8,4%, nivel similar faţă de cel înregistrat joi, iar la cele cu scadenţa la 3 ani rata de referinţă este de 9,5%, în creştere de la 9,47% joi.

De la începutul lunii, când BNR afişa o cotaţie de 8,68% pentru titlurile de stat cu scadenţa la 10 ani, creşterea este de peste 9%.

Ratele de referinţă pentru titlurile de stat sunt calculate zilnic de către Thomson-Reuters.

Tot vineri, indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, a fost cotat la 8,18% nivel similar cu cel înregistrat joi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.