Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rapatrierea românilor pe fondul pandemiei continuă - Au fost aduşi în ţară 98 de români din Austria şi Regatul Ţărilor de Jos

Facebook
romani coronavirus repatriere avion

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă revenirea în ţară a 98 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Austria şi al Regatului Ţărilor de Jos, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis sâmbătă AGERPRES, repatrierea a fost asigurată prin intermediul a două curse aeriene operate de compania Tarom, ca urmare a demersurilor comune ale MAE, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale MAI.

"În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinatate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionarii pandemiei de COVID-19, MAE informează că, în cursul zilei de 29 mai, au revenit în ţară 43 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Ţarilor de Jos (pe ruta Bucureşti-Amsterdam-Bucureşti) şi 55 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Austria (pe ruta Bucureşti-Viena-Bucureşti)", precizează MAE.

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

Potrivit aceleiaşi surse, cetăţenii români repatriaţi nu şi-au mai putut prelungi şederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive.

MAE mai informează că demersurile de repatriere organizate pe ruta Amsterdam-Bucureşti au permis revenirea în România a unui cetăţean italian şi a unuia olandez.

De asemenea, aceste demersuri au permis repatrierea a trei cetăţeni eleni şi a unui cetăţean cu dublă cetăţenie, canadiană şi elenă, care şi-au continuat deplasarea către statul de destinaţie.

MAE recomandă verificarea cu atenţie, anterior oricăror deplasări, a informaţiilor postate pe site-ul instituţiei privind sfaturile şi alertele de călătorie, precum şi a informaţiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.