Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rapelul în Moldova disponibil pentru moldovenii care s-au vaccinat anti-COVID-19 cu prima doză în altă ţară

Deschide.md
vaccinare Moldova

Moldovenii care s-au vaccinat anti-COVID-19 cu prima doză în altă ţară şi nu pot ajunge pentru a doua doză pot face rapelul în Moldova. Există însă o problemă: nu se poate oferi un certificat care să dovedească administrarea ambelor doze. Codul QR eliberat cu certificatul include doar doza efectuată în ţară. Responsabilii campaniei de imunizare spun că apare riscul ca ulterior persoana care face rapelul în ţări diferite să întâmpine probleme atunci când călătoreşte în străinătate.

"Atunci când vă verifică, în registrul din România sunteţi cu o doză. Ar putea să trezească unele neclarităţi, dar lumea înţelege şi dacă documentul poate fi verificat şi dacă corespunde, că o doză a fost făcută pe 1 martie într-o ţară şi pe 1 mai, în altă ţară. Asta e, doar că trezeşte mai multe explicaţii", a menționat Ninel Revenco, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Un alt risc în astfel de cazuri ar fi disponibilitatea vaccinului la noi în ţară. Asta în condiţiile în care, majoritatea celor care se vaccinează peste hotare, preferă serul Pfizer.

"Numărul de vaccin Pfizer în ţară este limitat şi intervalul între doze este mic şi atunci, puteţi să nu reuşiţi să faceţi a doua doză în ţară", a spus Ninel Revenco.

Până acum, în Moldova, au primit rapelul aproape 73 de mii de moldoveni. Date oficiale despre câţi moldoveni s-au vaccinat în altă ţară nu există.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.