Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rapid nu moare: Giuleştenii s-au înscris în liga a cincea

stadion rapid

AFC Rapid, asociație non-profit care deține palmaresul clubului giuleștean din 1923 și până în 2006, s-a înscris marți la Asociația Municipală de Fotbal București (AMFB) și va evolua în următorul sezon în Liga a V-a, ultimul eșalon zonal. Președintele Asociației Fotbal Club Rapid, Horia Manoliu, care până de curând a ocupat funcția de director de marketing la FC Rapid SA, a declarat pentru Agerpres că înscrierea în Liga a V-a este un pas normal ținând cont de faptul că gruparea care a promovat în Liga I se află în prezent în procedură de faliment.

'Am fost astăzi de dimineață și am înscris AFC Rapid în AMFB, în Liga a V-a zonală. Este un pas normal pentru că altfel s-ar fi pierdut toată munca din ultimii ani. Deocamdată Rapidul nu a murit, și mă refer aici la societatea pe acțiuni aflată în faliment, deoarece nu există o decizie definitivă a unei instanțe în acest sens. Dar dacă nu ne înscriam în Liga a V-a exista riscul să pierdem tot. Antrenorii și jucătorii de la grupele de copii și juniori nu mai au contracte cu FC Rapid SA și se împrăștiau, practic toată munca se pierdea', a spus președintele AFC Rapid.

Acesta a adăugat că are susținerea Clubului Sportiv Rapid București, care va pune la dispoziția echipei stadionul Giulești — Valentin Stănescu pentru partidele din Liga a V-a. De altfel, Horia Manoliu speră chiar că AFC Rapid va putea câștiga un an în obiectivul său de a reveni în Liga I. 'Eu sper din tot sufletul să câștigăm un an și să începem din acest sezon direct în Liga a IV-a. Mai sunt doar câteva zile până când se pot înscrie echipe în Liga a V-a, iar dacă nu vor fi suficiente formații atunci AMFB ne va da dreptul să evoluăm în Liga a IV-a', a precizat Manoliu.

Președintele a subliniat faptul că AFC Rapid nu are absolut nicio legătură cu foștii proprietari Gheorghe Copos și Valerii Moraru. 'Domnul Copos mi-a cedat toate părțile sociale ale asociației AFC Rapid la începutul acestui an. Dânsul nu are absolut nicio legătură cu AFC Rapid, așa cum nu are și nici nu va avea nici Valerii Moraru sau altcineva', a precizat Horia Manoliu. El a explicat că AFC Rapid deține palmaresul clubului Rapid din 1923 și până în 2006. 'Asociația deține palmaresul clubului din 1923 și până în 2006, an în care a fost înființată societatea pe acțiuni SC Fotbal Club Rapid SA aflată acum în faliment. Iar după ce se va dizolva societatea pe acțiuni, în mod normal, ar trebui ca și palmaresul din 2006 și până în prezent să revină la AFC', a mai spus Horia Manoliu. Asociația Fotbal Club Rapid deține 0,25 la sută din acțiunile SC FC Rapid SA, societate aflată în prezent în procedură de faliment. Joi, 28 iulie, Liga Profesionistă de Fotbal a decis că Rapid, club aflat în procedură de faliment care a promovat din Liga a II-a în această vară, nu îndeplinește condițiile și i-a refuzat dreptul de participare în Liga I. În urma hotărârii LPF, în Liga I în locul echipei Rapid va evolua ACS Poli Timișoara, formație retrogradată la finalul sezonului trecut.

Curtea de Apel București a amânat pentru 24 august cererea de suspendare a executării silite în cazul falimentului clubului Rapid. Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal stabilise inițial data de 21 iulie ca termen limită pentru acceptarea sau nu a echipei giuleștene în ediția 2016-2017 a Ligii I, în funcție de suspendarea executării hotărârii de faliment. Situația clubului Rapid a devenit una extrem de dificilă după ce Tribunalul București a dispus intrarea în faliment a SC Rapid SA, societatea care administrează clubul de fotbal cu același nume, în urma unei solicitări venite din partea ANAF. Instanța a ridicat la 13 iunie dreptul de administrare al FC Rapid SA și a dispus dizolvarea societății debitoare. De altfel, lichidatorul judiciar Aurel Brihac a început demersurile pentru dizolvarea societății SC Rapid SA. Hotărârea Tribunalului București nu este definitivă. Gruparea de fotbal Rapid, care a promovat la finalul sezonului trecut în Liga I, se află în procedură de insolvență din 7 decembrie 2012. În prezent, suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.