Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul răpirilor pe mare a crescut exponenţial, iar cazurile de piraterie au scăzut

Actele de răpire pe mare au atins în 2016 cel mai înalt nivel din ultimii zece ani, apele ce separă Filipinele şi Malaezia devenind tot mai periculoase, a anunţat marţi Biroul Maritim Internaţional (BMI), transmite AFP.

Citeşte şi: Atac ARMAT în centrul Atenei. Un poliţist a fost rănit

În contextul scăderii numărului actelor de piraterie în ultimii ani, anul trecut 62 de persoane au fost răpite pe mare în schimbul unor răscumpărări, faţă de numai 19 răpiri în 2015 şi nouă în anul 2014, conform BMI, instituţie cu sediul la Kuala Lumpur.

''Răpirile de echipaje ale navelor comerciale în Marea Sulu şi transferul lor în sudul Filipinelor reprezintă o creştere notabilă în atacuri'', a adăugat BMI, într-un raport dat marţi publicităţii.

BMI le recomandă navigatorilor să evite Marea Sulu, situată între estul Malaeziei şi sudul Filipinelor, şi să treacă prin vestul insulei Borneo.

Într-o serie de incidente produse anul trecut în Marea Sulu, grupări de indivizi înarmaţi - care ar fi avut legătură cu organizaţia islamistă Abu Sayyaf, care a jurat credinţă Statului Islamic (SI) - au atacat ambarcaţiuni şi le-au răpit echipajele.

În anul 2016, au fost înregistrate 191 de cazuri de piraterie pe mare, faţă de 246 în anul precedent.

Citeşte şi: Germania este în doliu. Fostul preşedinte A MURIT

Un alt punct fierbinte al actelor de piraterie a fost Golful Guineei, 34 de persoane fiind răpite anul trecut în acea regiune. Numai în largul coastelor Nigeriei s-au înregistrat 36 de acte de piraterie în 2016, faţă de 14 în anul 2015.

În apropierea coastelor peruane s-au produs anul trecut 11 acte de piraterie, după ce în 2015 nu se înregistrase niciun astfel de act.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.