Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport al diplomaţiei germane: Părţi din populaţia afgană sunt în pericol din cauza talibanilor

enewsapp.in
agfani protest impotriva talibanilor

Represiunea, moartea şi persecuţia sunt pericolele cu care se confruntă numeroşi afgani după preluarea puterii în ţară de către talibani, relevă un raport confidenţial realizat de Ministerul de Externe al Germaniei, citat de DPA.

Cei mai expuşi pericolelor sunt locuitorii din oraşe şi foşti angajaţi guvernamentali şi membri ai forţelor de securitate, ale căror "drepturi şi libertăţi fundamentale sunt limitate masiv" şi trebuie să se aştepte la represalii, conform raportului.

În schimb, viaţa oamenilor nu s-a modificat atât de mult în unele zone rurale, care erau deja controlate de talibani de mai mulţi ani, mai arată documentul, potrivit Agerpres.

Raportul menţionează percheziţii domiciliare, arestări arbitrare, dispariţii forţate şi execuţii, principalele ţinte fiind grupurile menţionate, dar şi oponenţii politici ai talibanilor şi reprezentanţii societăţii civile şi familiile lor.

Ministerul de Externe pregăteşte cu regularitate rapoarte despre situaţia din ţările de origine ale solicitanţilor de azil din Germania.

Ele au ca scop să ajute Biroul Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF), precum şi instanţele şi autorităţile interne în luare deciziilor privind statutul acestor persoane.

Astfel de documente sunt relevante pentru deciziile legate de aplicaţiile de azil, dar şi în privinţa expulzărilor.

Actualul raport despre Afganistan este doar "o fotografie la minut", precizează Ministerul de Externe în introducere.

Ambasada Germaniei din Afganistan a fost închisă atunci când talibanii au ajuns la putere la mijlocul lunii august, la fel cum s-a întâmplat şi cu multe alte misiuni diplomatice.

Autorii unor astfel de rapoarte trebuie să se bazeze acum pe informaţii de la grupuri de apărare a drepturilor omului, organizaţii internaţionale şi relatări media, printre alte surse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.