Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport al spionajului britanic: Forţele ruse sunt epuizate şi rămân fără muniţie

atlanticcouncil.org
soldati rusi

Şeful serviciilor de informaţii britanice este aşteptat să declare în cursul zilei de astăzi că Ucraina schimbă cursul războiului, în faţa forţelor ruse epuizate, notează BBC citat de RADOR.

Sir Jeremy Fleming va afirma că Rusia rămâne fără muniţie, iar decizia lui Vladimir Putin dovedeşte situaţia dificilă în care se află armata sa.

„Știm – iar comandanții ruși de pe teren știu – că proviziile și munițiile lor se epuizează”, va spune Sir Jeremy în discursul său la conferința anuală de securitate a Royal United Services Institute.

El va argumenta că mobilizarea prizonierilor și a bărbaților fără experiență „vorbește despre o situație disperată” – și, de asemenea, îl va critica direct pe președintele Putin ca fiind izolat și greșit.

„Cu o mică provocare internă eficientă, luarea deciziilor sa dovedit a fi viciată. Este o strategie cu mize mari care duce la erori strategice de judecată”.

Sir Jeremy susține, de asemenea, că poporul rus începe acum să înțeleagă problemele cauzate de ceea ce el descrie drept „războiul de alegere” al lui Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.