Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport Amnesty International: Cel puțin 304 persoane au murit în urma protestelor din Iran

YouTube
iran protest

Cel puțin 304 persoane au fost ucise în timpul protestelor antiguvernamentale care au izbucnit luna trecută în Iran și mii de persoane, printre care și adolescenți au fost arestate, atrage atenția Amnesty International, într-un raport citat de Reuters, potrivit MEDIAFAX.

„Cel puțin 304 persoane au fost ucise și mii au fost rănite între 15 și 18 noiembrie, după ce autoritățile iraniene au folosit forța împotriva protestatarilor”, se arată în raportul organizației.

Citește și: Noi norme ale UE se vor aplica in Romania! Ce categorie de romani va beneficia de plati mai ieftine?

Amnesty International anunțase la începutul lunii că cel puțin 208 persoane au fost ucise în timpul protestelor. Autoritățile de la Teheran au negat acuzațiile, însă nu au prezentat până în acest moment bilanțul protestelor violente.

Sute de cetățeni iranieni au protestat începând cu 15 noiembrie ca urmare a deciziei autorităților de a crește prețurile la carburanți.

Oficialii de la Teheran au recunoscut în noiembrie că mai mulți protestatari au fost împușcați mortal de către forțele de securitate. Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei a declarat că protestele reprezintă „o conspirație foarte periculoasă” a dușmanilor Iranului.

Amnesty International susține că autoritățile au desfășurat „o represiune de amploare menită să instaureze frica și menită să îi împiedice pe cei care ar fi vrut să vorbească despre ceea ce s-a întâmplat”.

Citește și: Se planuieste bugetul! Guvernul Orban critica dur o alta taxa!

„Autoritățile iraniene arestează mii de protestatari, jurnaliști, activiști pentru drepturile omului și studenți pentru a-i împiedica să vorbească despre represiunea din Iran”, se mai arată în raport.

Pe 6 decembrie, Organizația Națiunilor Unite a informat că, potrivit informațiilor, cel puțin 208 persoane au fost ucise în timpul protestelor, însă a anunțat că bilanțul ar putea fi dublu. Potrivit informațiilor ONU, cel puțin 7.000 de persoane au fost arestate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.