Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport: Cel puţin 21 de femei au fost agresate în prima săptămână a Oktoberfest în Germania

dw.com
Oktoberfest

Cel puţin 21 de femei care au vizitat Oktoberfest din Germania s-au confruntat cu violenţă sexuală sau fizică în perimetrul de desfăşurare a festivalului în prima săptămână a evenimentului, potrivit unui raport interimar, informează DPA.

Potrivit proiectului ''Oktoberfest sigur pentru fete şi femei'', doar 14 vizitatori-femei s-au confruntat cu violenţă sexuală şi fizică în aceeaşi perioadă în 2019, când a avut loc ediţia anterioară a Oktoberfest înaintea declanşării pandemiei de coronavirus, potrivit Agerpres.

Membrii proiectului nu au observat cu toate acestea o creştere generală în ceea ce priveşte violenţa în cadrul festivalului desfăşurat la Munchen. Numărul crescut de solicitări se datorează creşterii conştientizării campaniei şi a dezbaterii din societate referitoare la acest subiect, au spus aceştia.

Anul acesta, 228 de vizitatori-femei au solicitat sprijin din partea proiectului în prima săptămână a festivalului. Cea mai tânără fată a avut 14 ani, iar cea mai vârstnică, 62, în timp ce cele mai multe aveau sub 30 de ani, a precizat grupul.

Printre acestea, 69 de femei şi fete nu au mai reuşit să-şi găsească însoţitorii sau şi-au pierdut obiecte de valoare cum ar fi telefoane mobile, chei sau portofele. Un număr de 21 de vizitatori au solicitat sfaturi pentru crize psihologice, iar 15 au solicitat ajutor din cauza abuzului de alcool şi de droguri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.