Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RAPORT- Harta politică a televiziunilor locale. Relația politicienilor cu jurnaliștii și presiunile asupra televiziunilor locale

massmedia

Raportul realizat de ActiveWatch, membră a Reţelei Reporteri fără Frontiere, ne arată cum funcționează presa locală , ce relații are cu politicul și cum se raportează jurnaliștii la partidele politice- filialele- din respectivele județe.

Iată deci, care este relația jurnaliștilor cu autoritățile locale din Focșani: „Mulți dintre jurnaliștii intervievați au declarat că se lovesc de opacitatea reprezentanților autorităților şi instituțiilor publice și de reticența acestora în a oferi informații. Mulți dintre aceștia aleg să-i evite pe jurnaliștii de la instituțiile de presă critice și acceptă să le dea informații doar celor „comozi, agreați”, potrivit respondenților”, se arată în raportul ActiveWatch.

Tot în Focșani, aflăm de la o jurnalistă că : ”Din partea PSD se dau indicații foarte clare unora sau altora să nu stea e vorbă cu tine ca jurnalist, să nu încheie un contract de publicitate cu televiziunea la care lucrezi. (...) Politicul pune presiuni, i se pune patronului pumnul în gură și nu are voie să cumpere publicitate la instituțiile și publicațiile care scriu de rău despre un anumit partid.” Nici în Arad unde este primar Gheorghe Falcă (PDL) lucrurile nu stau mai bine:

”Există o influență prea mare în politica editorială a presei scrise și o încercare a acestor autorități locale de a se impune și asupra audio-vizualului, binenînțeles cu excepția postului nostru de televiziune care are un patronat stabil și puternic financiar. Contracte de publicitate permanente cu autoritățile locale? Nici măcar în valoare de 1 leu. Avem contracte pentru mediatizarea unor acțiuni cum sunt zilele orașului.” (Andrei Ando, director general West TV)

Raportul este unul amplu și scoate la iveală lucruri pe care media le știu, dar , dintr-un motiv sau altul, nimeni nu vorbește despre ele.

Citiți raportul integral al ActiveWatch

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.