Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport incendiar: ONU susține că Rusia a folosit bombe cu dispersie în Ucraina

Facebook.com
spital bombardat ucraina

Reprezentanții ONU susțin că au rapoarte credibile potrivit cărora Rusia a folosit în războiul din Ucraina bombe cu dispersie. Utilizarea acestora poate constitui crimă de război, anunță cei de la ONU, citați de Sky News. Biroul pentru drepturile omului din cadrul ONU a anunțat că a primit „rapoarte credibile” privind mai multe cazuri în care forțele ruse au folosit muniție cu dispersie în zonele populate din Ucraina. Utilizarea acestor arme ar putea constitui crime de război, au spus reprezentanții ONU, conform Mediafax.

Citește și: Vladimir Putin se pregătește de înarmare, după ce NATO a consolidat flancul Estic: cerere urgentă către Șoigu

Citește și: O nouă lovitură de proporții - SUA și UE se pregătesc să impună Rusiei tarife vamale majorate/ Surse

„Din cauza efectelor lor extinse, utilizarea muniției cu dispersie în zonele populate este incompatibilă cu principiile dreptului internațional umanitar care guvernează desfășurarea ostilităților. Le reamintim autorităților ruse că atacurile direcționate împotriva civililor și a obiectelor civile, precum și așa-numitele bombardamente zonale în orașe și sate... sunt interzise de dreptul internațional și pot echivala cu crime de război”, a declarat Liz Throssell, purtătorul de cuvânt al biroului ONU. Bombele cu dispersie au un mecanism care le permite să explodeze de mai multe ori, acoperind astfel zone întinse și făcând pagube însemnate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.