Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport al Ministerului Apărării din Marea Britanie: 'armele învechite' ale Rusiei nu fac față Ucrainei, în timp ce 55% din forțe au fost eliminate în Donbas

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

„Armele învechite” ale Rusiei s-au dovedit a nu face față apărării ucrainene, în condițiile în care cel mai recent raport de informații al Ministerului Apărării din Marea Britanie (MoD) arată că 55% din forțele rusești au fost anihilate în regiunea Donbas.

În contextul în care conflictul se concentrează puternic în regiunea Donbas, în interiorul și în jurul orașului industrial strategic Severodonetsk, Ucraina a cerut Occidentului să furnizeze arme suplimentare pentru apărarea teritoriului. Rusia a anunțat că aproape a capturat orașul, în timp ce bombardamentele intense continuă, însă costul operațiunii și-a pus amprenta asupra personalului rus, mulți dintre ei fiind uciși sau răniți în conflict.

Ultimul raport al Ministerului Apărării din Marea Britanie arată că: "Autoritățile ruse nu au făcut public numărul total al victimelor militare în Ucraina începând cu 25 martie.

Cu toate acestea, autoproclamata Republică Populară Donețk (RPD) publică cifrele privind numărul de victime pentru forțele RPD.

La 16 iunie, RPD a recunoscut 2128 de militari uciși în luptă și 8897 de răniți, de la începutul anului 2022.

Rata victimelor din RPD este echivalentă cu aproximativ 55% din forța sa inițială, ceea ce evidențiază uzura extraordinară pe care o suferă forțele ruse și pro-ruse în Donbas.”

Vezi și: Elveția a fost aliata Germaniei naziste, iar acum îi sprijină pe ruși: a importat aur rusesc pentru prima dată de la atacarea Ucrainei

Raportul Ministerului Apărării continuă: "Bombardamentele grele continuă în timp ce Rusia se împinge să învăluie zona Severodonetsk prin Izium în nord și Popansna în sud.

Este foarte probabil ca Rusia să se pregătească să încerce să desfășoare un număr mare de unități de rezervă în Donbas".

Între timp, apărarea ucraineană a primit un impuls, deoarece a apărut informația că o duzină de avioane de luptă MiG-29 vor fi împrumutate Ucrainei de către Slovacia pentru a stăvili atacurile rusești.

Avioanele de vânătoare suplimentare sunt capabile atât de atacuri aeriene, cât și de atacuri terestre, și vor fi probabil folosite în apărarea regiunii Donbas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.