Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport negativ pentru o modificare la Legea de organizare şi funcţionare a CCR

comisia juridica senat

Comisia juridică a Senatului a acordat miercuri un raport negativ propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii 47/1992 de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale prin care se prevedea ca pronunţarea asupra constituţionalităţii legilor înainte de promulgare să aibă loc într-un termen de cel mult 30 de zile de la sesizare. Actul normativ, iniţiat de deputaţii UDMR Kerekes Karoly, Marton Arpad şi Mate Andras Levente, propunea introducerea unui alineat suplimentar, cu termenul menţionat, la articolul 18 din lege.

"Avem un punct de vedere de la Curtea Constituţională care ne atrage atenţia asupra faptului că o asemenea dispoziţie imperativă nu ar putea să producă efecte benefice în ceea ce priveşte organizarea şi funcţionarea Curţii şi în ceea ce priveşte scopul urmărit de iniţiator. În esenţă, se solicită ca, în mod imperativ, Curtea Constituţională să se pronunţe în cel mult 30 de zile de la sesizare", a afirmat senatorul PSD Şerban Nicolae, preşedintele Comisiei juridice, anunţă Agerpres.

El a precizat că şi Consiliul Legislativ atrage atenţia că deciziile nu se iau doar prin vot, ci presupun dezbatere, deliberări. "În mod cert, Consiliul Legislativ atrage atenţia asupra necorelării cu o serie de alte dispoziţii cu caracter normativ şi, mai mult decât atât, atrage atenţia asupra faptului că deciziile nu se iau doar prin vot, ci presupun dezbatere, deliberări, repunere pe rol dacă este cazul", a explicat Nicolae. Propunerea legislativă şi raportul Comisiei juridice vor fi supuse dezbaterii şi votului în plenul Senatului, cu rol decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.