Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport: PAS, PSRM și PDM au înregistrat cele mai mari cheltuieli în 2022

Agerpres
lei moldovenesti

Partidul "Acţiune şi Solidaritate" (PAS), Partidul Socialiştilor (PSRM) şi Partidul Democrat din Moldova (PDM) au înregistrat cele mai mari cheltuieli în 2022.

Acest lucru se precizează în raportul organizaţiei pentru drepturile omului Promo-LEX, cu genericul "Finanţarea partidelor politice în 2022", transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Potrivit unui studiu, bazat pe rapoartele partidelor prezentate la CEC, cheltuielile PAS au fost de 15,67 milioane de lei; PSRM - 6,49 milioane de lei; PDM - 3,35 milioane de lei; Partidului Comuniştilor - 2,35 milioane de lei; Platformei "DA" - 2,16 milioane de lei; Partidului Șor - 1,68 milioane de lei (la finele lunii iunie 2022); Partidului Nostru - 1,23 milioane de lei; PLDM - 1,11 milioane de lei.

În total, pentru anul 2022, partidele au raportat cheltuieli în sumă de 36,6 milioane de lei. Cheltuielile revin către 34 de partide, în timp ce 19 partide nu au declarat cheltuieli.

Totodată, 89% din cheltuielile înregistrate s-au făcut din alocări de la bugetul de stat, iar doar 11% - din alte surse (în principal contribuţii de partid).

Promo-LEX a calculat şi sumele cheltuielilor partidelor nedeclarate la CEC. Potrivit experţilor, cele mai mari sume au Partidul Șor, care nu a indicat 11,9 milioane de lei, şi PSRM - 3,7 milioane de lei. În total, potrivit estimărilor Promo-LEX, în 2022, toate partidele nu au raportat cheltuieli în valoare de 16,9 milioane de lei (de patru ori mai mult decât în 2021).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.