Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport PayU: Cheltuielile românilor pentru educaţie digitală s-au ridicat la 1,8 miliarde de dolari anul trecut

School online
scoala online

Cheltuielile românilor pentru educaţie digitală s-au ridicat la 1,8 miliarde de dolari anul trecut, iar până la finalul anului 2025 acestea vor depăşi pragul de 2,2 miliarde de dolari, conform unui raport emis al PayU, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de plăţi online.

„Cu toate că investiţiile în educaţie sunt în creştere şi există un potenţial imens pe piaţa locală de educaţie digitală (e-learning), în prezent sunt puţine platforme de educaţie digitală şi instituţii de învăţământ care utilizează, la scară largă, astfel de platforme de educaţie, ce pot facilita procesul de învăţare pentru elevi şi studenţi. Dacă anul 2020 a fost mai mult unul de explorare şi acomodare privind mediul online şi interacţiunile pe care le putem avea cu ajutorul platformelor digitale, ne aşteptăm ca în viitor aceste lucruri să devină o normalitate, peste 50% dintre utilizatorii de platforme digitale declarând că nu au întâmpinat dificultăţi privind utilizarea lor, iar aproape 30% spunând că au avut nevoie de puţin ajutor“, a declarat Elena Gheorghe, country manager, PayU România.

Cele mai folosite platforme digitale în România pentru elevi şi studenţi sunt Moodle, Zoom şi Google Classroom, cea din urmă reunind peste 41% din totalul ultilizatorilor din România. Principalele acţiuni pentru care platformele au fost folosite au constat în predarea informaţiei şi efectuarea de exerciţii şi dezbateri, potrivit Mediafax.ro.

Conform raportului global „The Next Frontier“, rea­liz­at de PayU, România se află printre primele 15 ţări din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte cheltuielile cu edu­caţia. În acest moment, Europa Centrală şi de Est re­pre­zintă 11% din totalul pieţei europene de educaţie digitală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.