Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport preliminar al Organizaţiei Aviaţiei Civile Iraniene - Două rachete au fost trase în direcţia avionului Boeing 737 al Ukraine International

Twitter
avion prăbușit iran

Două rachete au fost trase în direcţia avionului Boeing 737 al Ukraine International Airlines, doborât la 8 ianuarie de forţele armate iraniene, potrivit unui raport de anchetă preliminar al Organizaţiei Aviaţiei Civile Iraniene (CAO), informează AFP potrivit Agerpres.

"Anchetatorii (...) au obţinut acces la informaţii (ale Statului Major iranian) şi au descoperit că două rachete (...) M1-TOR au fost trase în direcţia avionului dinspre nord", se spune în raportul publicat în noaptea de luni spre marţi pe site-ul CAO.

"Efectul acestor (tiruri de) rachete asupra accidentului şi analiza acestei acţiuni sunt în curs de investigare", se mai spune în document, care confirmă astfel o informaţie a cotidianul The New York Times care a susţinut că a identificat o înregistrare video ce arăta că două rachete au fost trase în direcţia avionului.

Statul Major iranian a recunoscut la 11 ianuarie, la trei zile după dramă, responsabilitatea forţelor sale armate în această catastrofă aeriană soldată cu 176 de morţi.

Asumându-şi "responsabilitatea totală" pentru accident, generalul de brigadă Amirali Hajizadeh, şeful departamentului aerospaţial al Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică iraniană, a vorbit în acea zi de o singură "rachetă cu rază de acţiune scurtă", trasă în direcţia aparatului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.