Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport - Starea calității aerului din București este foarte gravă

Bucureștiul
poluare Bucuresti

Starea calității aerului din București este foarte gravă. La această concluzie a ajuns organizația neguvernamentală ECOPOLIS, care a lansat un raport în acest sens.

Directoarea executivă ECOPOLIS, Oana Neneciu, spune la RFI că datele privind calitatea aerului din București sunt alarmante: ”Pe datele din rețeaua noastră de senzori AerLive, calitatea aerului arată grav spre foarte-foarte rău, în special pentru că noi măsurăm la școli și spitale calitatea aerului, iar acolo având cei mai vulnerabili cetățeni la poluare și când găsim niveluri ale poluării de șapte-opt ori mai mari decât valoarea maxim admisă prin legislație, nu are cum să fie decât foarte îngrijorător”.

Ea precizează că ”29 din cele 30 de școli monitorizate practic înregistrează depășiri constante la pulberile în suspensie.

13 din 14 spitale monitorizate înregistrează depășiri consistente. Avem și niște vârfuri de lance, ca să zic așa, ale poluării. Spitalul de copii Victor Gomoiu a înregistrat cea mai mare valoare privind pulberile în suspensie PM 2,5, peste 300 de micrograme pe metru cub valoare medie orară. Pe de altă parte, la școli din Sectorul 6, din Militari, din Giulești, din Sectorul 5, din Rahova se înregistrează cele mai mari valori ale particulelor în suspensie”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.