Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport SURPRINZĂTOR: După mai bine de 17 ani, vânzările de CD-uri sunt în creştere în SUA. Care este motivul

romanticfm.ro
top muzical

Vânzările de CD-uri sunt în creştere pentru prima dată din 2004, în Statele Unite. 40,59 de milioane de unităţi au fost vândute aici în 2021, cifră în creştere cu 17% în raport cu anul precedent, potrivit Billboard.

Revista americană a explicat această revenire a compact-discului prin lansarea mai multor evenimente ale marilor case de discuri, conform news.ro.

Albumul „30” al lui Adele a fost vândut în 898.000 de exemplare pe CD. Lansările cântăreţei Taylor Swift au permis a creştere a vânzărilor. Albumul ei „Evermore”, lansat în decembrie 2020, apoi versiunile reînregistrate ale discurilor „Fearless” şi „Red” s-au vândut cumulat în 713.000 de unităţi.

Grupul K-pop BTS a vândut 1,03 milioane de exemplare din ultimele două albume, lansate în 2020. În total, acestea trei reprezintă 7,1% din vânzările totale de CD-uri în Statele Unite în 2021.

Revista remarcă, de altfel, că şi fondurile de cataloage - albumele vechi de cel puţin doi ani şi regulat reeeditate - au avut vânzări în creştere de 1,4%. În 2004, ultima dată când vânzările de CD-uri ai încheiat anul în creştere, primele în top au fost ocupate de albume Usher, Norah Jones şi Eminem.

Apărut în anii '80 şi simbol al muzicii anilor '90, CD-ul a dispărut uşor din uz de-a lungul anilor 2000. Democratizarea internetului şi uşurinţa cu care au fost făcute descărcări ilegale au aruncat o întreagă industrie în criză istorică, formatul intrând la rangul de artefacte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.