Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raportarea infecțiilor nosocomiale întâlnite în spitalele din România, sub media europeană

CJ Iași
Ciolacu spital Maricel Popa

România nu are o educație sanitară în privința raportării infecțiilor nosocomiale și raportează doar 3% dintre acestea, față de 5% cât este media europeană.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, dr. Horea Timiș, a subliniat astăzi într-o dezbatere de specialitate că este nevoie de modificarea legislației pentru a încuraja medicii să facă aceste raportări, potrivit romania-actualitati.ro.

Citește și: Gabriela Firea, un nou atac crunt la adresa Guvernului Orban: ‘Deschideți școlile! Testați copiii și profesorii! Izolați focarele! Aveți cu ce! V-am lasat stocuri, rezerve, spitale dotate, tot ce trebuie!’

Horea Timiş: Din punct de vedere statistic, la nivel european, știm foarte bine că suntem în coada clasamentului. Practic, nu avem o educație încă sanitară privind importanța raportării infecțiilor nosocomiale în spitale, nu ne ajută nici legislația și cred că primul pas ar trebui... o modificare foarte clară legislativă care să încurajeze acest lucru, nu să penalizeze medicul sau să se întoarcă împotriva lui, din punct de vedere al malpraxisului, și dacă am rezolva această problemă legislativă, prin care să încurajezi raportarea corectă am avea şi multe beneficii, fiindcă odată cu infecțiile nosocomiale în unitățile spitalicești apar și costurile.

De asemenea, medicii epidemiologi spun că pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale trebuie respectate regulile de igienă și protocoalele stabilite în spitale.

Ei consideră că supravegherea acestor infecții trebuie să reprezinte o prioritate pentru spitalele publice.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.