Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raportul Internelor privind protestul AUR de la Parlament a fost trimis Parchetului Militar / VIDEO

Facebook
protest aur

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat joi că s-a finalizat raportul Corpului de Control al ministrului cu privire la modul în care au intervenit jandarmii la protestul organizat la finalul anului trecut de simpatizanții AUR la Palatul Parlamentului.

Constatările raportului de control au fost trimise către Parchetul Militar „pentru continuarea cercetărilor și dispunerea măsurilor care se impun”, a indicat Bode.

Potrivit ministrului, „se impune o reanalizare a masurilor pentru intarirea securitatii Palatului Parlamentului”. De asemenea, este nevoie de elaborarea unui plan de măsuri la nivelul Jandarmeriei, plan care să vizeze „analiza modului de documentare, planificare, organizare si desfasurare a misiunilor de asigurare a ordinii publice”.

Pe 21 decembrie 2021, protestari AUR au forțat intrarea în curtea Senatului, iar două mașini aparținând ambasadelor Japoniei și SUA au fost devastate. S-au dat sute de amenzi, printrei cei sancționați fiind și liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion. În urma incidentelor s-au deschis și mai multe dosare penale.

Sunt semne de întrebare legate de felul în care jandarmii care se aflau la post au acționat în acea zi. Din imagini se vede că demonstranții nu au avut mari probleme în a intra în curtea Parlamentului.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.