Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raportul legiştilor în cazul bebeluşului mort la botez. Ce zice preotul sucevean

stirisuceava.net
botez alexandru mazarache

Raportul medico-legal privind decesul bebeluşului în vârstă de şase săptămâni intrat în stop cardio-respirator în timpul slujbei de botez de la Biserica "Sf. Constantin şi Elena" din Suceava a fost finalizat.

Potrivit raportului medico-legal, moartea bebeluşului a fost cauzată de ''insuficienţa cardio-respiratorie acută consecutivă sindromului de detresă respiratorie acută instalat pe fondul pneumoniei interstiţiale, complicată în evoluţie cu bronhopneumonie severă la un nou-născut prematur şi nevaccinat''.

Concluzia legiştilor este aceea că afecţiunile pe care le prezenta copilul, prin gravitatea lor, au fost ''sigur şi direct letale''.

Preotul care a oficiat slujba botezului este cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă într-un dosar penal deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, în care se anchetează moartea bebeluşului, iar o probă importantă pentru decizia procurorilor o reprezintă şi acest raport medico-legal.

Preotul Alexandu Mazarache a declarat joi, pentru AGERPRES, că raportul medico-legal îi este favorabil, dar nu ar fi trebuit să fie public, pentru că ancheta nu a fost încă finalizată.

Acesta se consideră nevinovat şi, după o pauză de trei luni, a revenit în biserică şi slujeşte din nou.

''Eu n-am dat publicităţii niciun raport. Partea cealaltă a dat. Eu nu mi-am permis să fac asta chiar dacă erau probele indubitabil în favoarea mea. (...) Eu ştiu să fac un botez. N-a fost primul botez. (...) Nu numai că nu au spus că este bolnav, dar şi acum afirmă că copilul acesta a fost perfect sănătos, deşi IML arăta clar bolile de care suferea copilul. Vor să scoată pe toată lumea vinovată, mai puţin pe ei. Eu nu caut vina nimănui. (...) După declaraţiile tatălui, probabil raportul respectiv va merge la avizare la IML Iaşi, probabil aşa-i procedura, poate şi la Bucureşti. Dacă se va aviza acest raport, familia probabil va fi nemulţumită şi va cere contraexpertiză. (...) În cazul respectiv s-a filmat autopsia, totul la vedere, au fost patru medici legişti, doi de la spital şi doi pe care i-am adus eu ca experţi. (...) Avocatul mi-a spus că datele sunt confidenţiale, nu sunt publice, dosarul nu s-a încheiat'', a spus Mazarache.

Familia bebeluşului decedat după ritualul botezului nu a putut fi contactată.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.