Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raportul Matić, bărbaţii care pot naşte şi ipocrizia profeţilor de ocazie (Opinie)

florin puscas

Contrar unor opinii care circulă pe Facebook, printre politicieni şi "influenceri" (opinii pe care le respect, desigur), nu pare că Raportul Matić ar fi un demers atât de inofensiv, un document uşor perfectibil, un set de principii în mare parte minunate. Am citit documentul şi, dincolo de glumele de pe Facebook, remarc următoarele lucruri:

Cu toată înţelegerea pentru unele cazuri particulare, dreptul la avort sună sinistru, mai ales într-o Europă care începe să interzică, spre exemplu, uciderea puilor de găină de o zi. Empatia colectivă se canalizează spre un "umanism" de rit nou, care pune confortul uman deasupra vieţii umane. În aceeaşi linie de gândire, raportul votat de Parlamentul European exprimă "regretul" că încă mai există medici sau chiar unităţi medicale în ansamblu care, în baza unor obiecţii de conştiinţă, refuză să ofere asemenea "îngrijiri pentru avort". Dar nu-i nimic, ne explică influencerii de serviciu că suntem noi retrograzi şi ne opunem progresului, la fel cum înaintaşii noştri s-au opus trenului, pastei de dinţi sau aparatului de radio. Avortul e noul telegraf!

Nici discuţia despre "bărbații transgen și persoanele non-binare care pot să rămână însărcinate", corelată cu educaţia sexuală a copiilor, nu sună ca o schimbare pozitivă de paradigmă. Arhivată de "lume bună" de pe Facebook sub ştampila "fake news", ideea bărbaţilor care pot naşte reiese cât se poate de clar din raport. Astfel, potrivit raportului, femeile care se consideră bărbaţi chiar ar trebui tratate de toată lumea ca fiind bărbaţi, doar că aceşti "bărbaţi transgender" pot să nască. O buclă logică din care susţinătorii raportului nu pot ieşi fără a nega chiar prevederile documentului.

Sigur, unii au o altă opinie, iar tendinţele actuale par să ţină cu ei, în ciuda faptului că eu nu cunosc prea multe persoane care să dorească o asemenea evoluţie (i-aş zice mai degrabă involuţie). Nu-mi doresc să fiu parte la vreun război, dar nici nu-mi fac iluzii că "războiul cultural" anunţat de Macron nu va deveni realitate.

P.S.: Campionul tupeului pare a fi şi de această dată Dacian Cioloş, care nu se mulţumeşte să-şi menţină poziţia (dreptul lui), dar susţine şi că o face în numele creştinismului. Semn că a avut dreptate un alt român pripăşit prin Franţa: "În orice om dormitează un profet, şi când acesta se trezeşte, în lume răul mai creşte puţin."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.