Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raportul MCV, plin de erori. Expertii europeni, dezinformati

raport

O echipa de experti de la Comisia Europeana a fost miercuri in Parlament pentru a discuta cu reprezentanti ai Camerei Deputatilor despre raportul MCV. Expertii au vrut sa se informeze in legatura cu anumite neajunsuri, semnalate in ultimul raport, care ar fi trebuit indreptate.

Deputatul Eugen Nicolicea le-a explicat ca ultimul raport cuprinde erori, iar multe din neajunsurile semnalate au fost indreptate inca dinaintea intocmirii acelui raport. Deputatul pune aceste erori pe seama unei proaste informari a expertilor, din surse neoficiale.

"În mod normal, ar fi trebuit să fie o singură sursă, cea formală, într-o discuţie directă cu Parlamentul. Pe bază de informaţii a reieşit că plenul Camerei sau al Senatului se opun încetărilor mandatelor ca urmare a incompatibilităţilor. Aceasta este o eroare, pentru că în 2013 s-au modificat Regulamentul şi statutul - eu sunt autor - unde am spus că încetarea se face prin efectul legii, adică nu se mai votează. Or, în momentul în care în 2015, în raport găseşti că plenul se opune, este evident o eroare care trebuie să fie corectată. Se refereau la incompatibilităţi, dar dacă sursele au fost eronate şi concluzia e eronată. Sper că am îndreptat acest lucru, pentru că mie nu-mi convine să existe rapoarte nefavorabile la adresa Parlamentului, nereale", a subliniat Nicolicea.

"A fost o discuţie de informare. Noi am informat şi am răspuns la întrebările care ni s-au adresat. Concluziile le vom vedea în raportul viitor şi vom vedea atunci dacă am izbutit să eliminăm erorile cuprinse deja în raport. Sunt erori de terminologie, sunt erori de aspecte precizate. (...) Le voi trimite în engleză o formă, după care mă voi deplasa să comentăm în mod tehnic fiecare pasaj", a mai precizat deputatul.

Cat despre cererile procurorilor de ridicare a imunitatii unor demnitari, expertii nu au mai avut timp sa vorbeasca cu depuatii pentru ca 'se grabeau'.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.