Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raportul privind clima:China asigură că lumea trebuie "să aibă încredere" în angajamentele pe care şi le-a asumat

Newsweek
Xi Jinping

Lumea trebuie "să aibă încredere" în angajamentele asumate de China în materie de luptă împotriva schimbărilor climatice, a asigurat marţi Beijingul după publicarea Raportului IPCC (Grupul interguvernamental de experţi privind schimbările climatice, Intergovernmental Panel on Climate Change), relatează AFP.

China, principala ţară responsabilă de poluare din lume, s-a angajat să reducă emisiile sale de gaze cu efect de seră înainte de 2030, dar a anunţat în acelaşi timp redeschiderea minelor de cărbune pentru a-şi realimenta activitatea economică.

"Comunitatea internaţională trebuie să aibă pe deplin încredere în angajarea de acţiuni în materie climatică a Chinei", a informat MAE chinez, într-un comunicat remis AFP. "Vom aplica fidel angajamentele noastre internaţionale", precizează MAE chinez, informează Agerpres.

La mai puţin de trei luni de la Conferinţa ONU privind schimbările climatice (COP26), ce va avea loc în noiembrie la Glasgow, grupul IPCC au tras luni semnalul de alarmă pentru această bătălie: omenirea este "indiscutabil" responsabilă de dereglările climatice şi nu are altă opţiune decât să reducă drastic emisiile gazelor cu efect de seră, dacă vrea să limiteze pagubele.

În China, preşedintele Xi Jinping a declarat solemn în aprilie că ţara sa va gestiona strict proiectul centralelor sale electrice şi că va reduce progresiv consumul de cărbune, o sursă de energie deosebit de poluantă.

Însă agenţia de planificare chineză a dat undă verde săptămâna trecută redeschiderii a 15 mine care vor furniza aproximativ 44 de milioane de tone de cărbune pe an.

China se confruntă cu o penurie de electricitate, în condiţiile redemarării economiei sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.