Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raportul secret despre 10 august: PNL acuză PSD de ESCROCHERIE

Carmen Dan

Raportul Ministerului de Interne despre protestele din 10 august, secretizat de Carmen Dan, trebuie desecretizat imediat, a cerut azi in Camera Deputatilor vicepreședintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, Ovidiu Raețchi. Deputatul PNL a afirmat ca ministrul de Interne "a introdus probabil in Raport niste informari care, conform propriilor declaratii, nu spun nimic relevant, sau poate spun ca nu e nimic de spus, doar pentru a pretinde acum ca raportul este secret din cauza acestor informari":

"Doamna Dan a spus ieri ca nu poate desecretiza Raportul MAI pentru ca el contine informari ale serviciilor despre evenimentele din 10 august. Dar tot doamna Dan a declarat public ca serviciile nu au transmis informatii relevante privind mitingul Diasporei, motiv pentru care nici nu a convocat Centrul de Conducere pentru Actiuni de Ordine Publica. Cu alte cuvinte, daca o credem pe cuvant pe doamna Dan, ea a introdus probabil in Raport niste informari care nu spun nimic relevant, sau poate spun ca nu e nimic de spus, doar pentru a pretinde acum ca raportul este secret din cauza acestor informari. Aceasta, stimati colegi, este o ESCROCHERIE. Raportul trebuie desecretizat imediat, pentru ca secretizarea sa se bazeaza pe o FRAUDA MORALA demna de un mic bisnitar de Teleorman. Ministerul de Interne nu poate umbla cu astfel de artificii infantile si disperate", a spus Ovidiu Raetchi de la tribuna Camerei Deputatilor.

"Am ascultat ieri noile explicatii ale ministrului Carmen Dan privind mitingul din 10 august (n.red.-de la dezbaterea motiunii simple) si am consemnat o schimbare totala a teoriilor ministrului de Interne in privinta ordinului de interventie in forta. Pana ieri, doamna Dan a lasat sa se inteleaga in iesirile sale publice ca prefectul Capitalei si-a dat acordul pentru interventie in Piata Victoriei inca de la ora 20.00. Pe de alta parte, doamna Cliseru a declarat ca nu a SEMNAT ordinul de interventie inainte de ora 24.00.

Ceea ce doamna Dan a spus ieri, cu subiect si predicat, este ca acel acord exprimat de prefect, la care facea referire in raport, este doar un acord verbal, neoficial, care nu are nicio legatura cu ordinul scris, semnat si datat regulamentar. Jandarmii au actionat, altfel spus, fara un ordin scris, pe care si l-au asigurat abia dupa abuzurile din cadrul interventiei. Adica au actionat, au bagat 400 de oameni in spital, si pe urma s-au acoperit cu hartii.

Dar cum demonstreaza jandarmii acordul verbal al prefectului? Isi dau cuvantul de onoare? Se jura? Printeaza mesaje pe WhatsApp? Asa se procedeaza intr-un stat de drept?

Si daca este asa, este adevarat ca purtorul de cuvant al Jandarmeriei a mintit atunci cand a declarat oficial, in conferinta de presa, citez:

"Jandarmeria a primit aprobare să intervină în forţă la ora 23.11. Este ordinul de intervenţie semnat de prefectul Capitalei".

Deci? Care este adevarul? Ordinul nu putea fi semnat si la 23.11 si dupa ora 24.00. A vazut doamna Dan acest ordin? Are el trecuta ora intocmirii, asa cum e normal in consemnarile cu caracter militar?"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.