Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan este invitatul lui Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni - VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis lansează, la Palatul Cotroceni, în dezbatere publică rezultatele proiectului "România Educată", iniţiat de şeful statului.

Printre cei invitați, profesori, oameni de afaceri, oameni politici, se numără și Rareș Bogdan, jurnalist la Realitatea TV. Însă, deși e un proiect dedicat educației, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, nu este în sală, ea fiind la Bruxelles, alături de ceilalți membri ai Guvernului.

La eveniment participă trei secretari de stat de la Ministerul Educaţiei.

Citește și: Lovitură pentru români! Guvernul vrea să blocheze angajările

Programul "România Educată", lansat miercuri la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis, propune măsuri până în anul 2030, precum o rata de promovare de cel puțin 80% a testării de la finalul educației gimnaziale și 75% cea de promovare a examenului de bacalaureat din totalul colectivității.

Totodată, programul vizează ca, până în anul 2030, cel puțin 30% dintre copiii de 0-3 ani să fie incluși în educația ante-preșcolară, iar cel puțin 95% dintre copiii de 3-5 ani să fie incluși în educația preșcolară, informează Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă. Proiectul are ca țință, până în 2030, clasarea în primele 30 de state de pe mapamond, în cadrul testelor PISA și organizarea de politici țintite spre reducerea numărului de instituții de învățământ cu rate de promovare mai mici de 50%.

Citește și: Victor Ponta lansează atomica! Liviu Dragnea a pierdut! De ce va fi schimbat din fruntea Camerei Deputaților .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.