Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan, pe agenda ascunsă a lui Orban: Adevăratele planuri ale liderului PNL cu noul cap de listă pentru europarlamentare

Facebook
bogdan-rares

Conducerea PNL urmează să se reunească mâine, în două ședințe succesive, pentru a stabili și valida lista candidaților pentru europarlamentare. Plasarea jurnalistului Rareș Bogdan drept cap de listă nu mai constituie o surpriză. Planurile lui Ludovic Orban legate de soarta politică viitoare a acestuia, însă, da.

Biroul Politic Naţional al PNL se va reuni, joi, pentru a stabili lista candidaţilor partidului la europarlamentare. În fapt o simplă formalitate, după luni de amânări și negocieri atât în interiorul partidului, între Orban, vechii liberali și oamenii lui Blaga, cât și cu Rareș Bogdan.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul verde previne formarea cariilor. Alte beneficii importante, inclusiv împotriva cancerului

Cum realizatorul emisiunii "Jocuri de putere" de la Realitatea TV şi-a dat acordul pentru a dechide lista PNL la alegerile europarlamentare, Rareş Bogdan va fi urmat pe lista PNL de actualul europarlamentar Siegfried Mureşan (ales în 2014 pe lista PMP), Mircea Hava (primarul municipiului Alba Iulia), Daniel Buda (preşedinte PNL Cluj), Adina Vălean (soţia lui Crin Antonescu), Vasile Blaga, Dan Motreanu, Gheorghe Falcă, Cristian Buşoi, Marian-Jean Marinescu şi Vlad Nistor.

Deocamdată, vechii liberali nu au de ce să fie prea fericiți. Înafară de Vălean, toți candidații plasați pe primele șase locuri pe lista scurtă cu eligibili, fie aparțin fostului PDL, fie au fost aduși din afara partidului, cazul lui Rareș Bogdan și al lui Mureșan.

Însă toți au o șansă să urce un loc, iar ultimii chiar să nu mai stea la mila redistribuirii de mandate. Asta deoarece, după alegeri conducerea PNL are alte planuri cu Rareș Bogdan.

Potrivit surselor noastre, rolul primordial al jurnalistului este să ridice lista și să atragă noi voturi spre PNL, în special din partea alegătorilor anti-PSD, mai atrași de retorica USR și a lui Dacian Cioloș, decât de mesajul liberal de partid de opoziție.

"Rareș Bogdan este singurul care se poate de la egal la egal cu USR și care este perceput de opinia publică ca un adversar înverșunat al PSD. De aici și cota lui de popularitate și de încredere", ne-au explicat sursele citate.

Mai mult, jurnalistul nu este cu adevărat interesat de o carieră la Bruxelles, ci mai degrabă de ramânerea în spațiul media, încercând să îmbine presa cu politica. Totul va depinde însă de cât va lua PNL la europarlamentare prin impunerea lui Rareș Bogdan drept cap de listă.

"Dacă va confirma speranțele puse în el, Orban îl va susține să preia șefia PNL București și va face din el candidatul pentru Primăria Generală", ne-au dezvăluit sursele citate.

Deocamdată, conducerea acestei filiale este deținută de Cristian Bușoi, actual eurodeputat, mai interesat să obțină reconfirmarea pentru un nou mandat. Pe lista scurtă, Bușoi este plasat pe locul 8, nescăpând de emoțiile unei eventuale redistribuiri, dacă PNL ia sub 25% la alegerile din mai. O eventuală renunțare a lui Rareș Bogdan la propriul său mandat de europarlamentar îi va asigura lui Bușoi mandatul mult dorit, iar lui Ludovic Orban îi va netezi drumul pentru transpunerae propriilor sale planuri în realitate.

"Pe București, Rareș Bogdan a fost testat și conduce clasamentul, fiind singurul care poate să o bată pe Firea la viitoarele alegeri. Nu e de mirare că Orban preferă să-l aibă în țară decât să se irosească la Bruxelles", ne-au mai explicat sursele citate.

CITEȘTE ȘI: Soluția cu efecte imediate: Cum scapi de aciditatea de la stomac

Ambițiile lui Orban nu sunt însă binevăzute de către colegii săi de partid, în special de cei de la București. Aceștia din urmă simt că exilarea lui Bușoi la Bruxelles deschide calea spre îndepărtarea lor din funcțiile de conducere deținute la nivelul organizațiilor de sector, iar un Rareș Bogdan extra-zelos, gata să demonstreze conducerii centrale că speranțele puse în el nu au fost deșarte, ar fi instrumentul perfect în mâinile lui Orban.

În paralel, cei care se află deja în cursa internă pentru postura de candidat PNL la primăria Capitalei nu au fost deloc încântați să constate că lucrurile sunt deja aranjate.

În cursa intenă din PNL pentru Primăria Capitalei s-au înscris iniţial Ciprian Ciucu (consilier general), Ionel Dancă (purtătorul de cuvânt al PNL), Florin Cîţu (senator PNL) și. Gabriel Dumitraşcu. Recent, Cîțu a fost făcut pasul înapoi, după o discuție lămuritoare cu Orban, în care l-a acuzat pe liderul PNL că a aranjat deja lucrurile și că competiția internă e doar de ochii lumii, susțin sursele citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.