Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan critică dur votul celor 28 de senatori PNL pe abuzul în serviciu: 'PNL luptă pentru justiție, nu pentru corupție!'

digi24.ro
rares bogdan

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, spune miercuri că liberalii nu susțin pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu, după ce 26 de senatori PNL au votat în acest sens și le cere „imperativ” deputaților PNL să corecteze varianta votată de senatori.

„Să fie limpede, PNL nu susține introducerea unui prag pentru abuz în serviciu. Să ne amintim că CCR, care a blocat de două ori tăierea pensiilor speciale, a stabilit introducerea unui prag, fără să spună cuantumul acestuia. Acest prag poate fi de 5 lei (1 euro), respectând astfel decizia CCR, care are caracter obligatoriu, dar fără să ne îndreptăm spre pragul de tristă amintire, dintr-o epocă ce trebuie condamnată!”, a scris Rareș Bogdan, pe Facebook.

„Le cer imperativ colegilor din Camera Deputaților să corecteze varianta votată în această dimineață în camera superioară. De la Guvernul României, propunerea legislativă a plecat fără prag, ca să fie lucrurile foarte clare! Valoarea de referință de 250.000 de lei vine din zona legislației care reglementează evaziunea fiscală. Trebuie spus foarte clar, însă, că orice faptă sub valoarea pragului, oricare va fi limita stabilită în Camera Deputaților, constituie contravenție și se sancționează cu amendă și recuperarea integrală a prejudiciului”, a adăugat acesta.

„Acum 5 ani am ieșit în stradă, alături de milioane de români, pentru a protesta împotriva OUG 13. Vă asigur că nici eu, nici PNL nu ne-am schimbat. Nu ne călcăm principiile în picioare și deciziile luate atunci! Marți, în primul BPN al partidului, vom lua și o decizie foarte clară în acest sens, iar colegii din Camera vor face ceea ce trebuie, pentru a demonstra că PNL luptă pentru justiție, nu pentru corupție!”, a conchis prim-vicepreședintele PNL.

Cîțu, singurul împotrivă

Fostul premier și lider PNL Florin Cîțu a fost singurul senator liberal care a votat miercuri împotriva legii.

„NU am votat proiectul de lege care introduce un prag pentru abuzul în serviciu. NU am votat proiectul de lege cu pensiile speciale care nu respectă PNRR și garantează că România pierde aproximativ 25 de miliarde euro. Aceste proiecte nu au fost discutate in PNL. Trebuie corectate la urmatorul BPN. PSD arată în fiecare zi că se întoarce la perioada Dragnea. Aceasta coalitie si-a depasit deja termenul de valabilitate”, a scris el, după vot, pe Facebook.

Senatorii au votat, miercuri, în plen, un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum şi a altor acte normative, iniţiat de Guvern la sfârşitul anului 2022, care a introdus, printr-un amendament depus în comisia juridică, un prag valoric pentru abuzul în serviciu în cuantum de 250.000 de lei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.