Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan: Ar fi o greșeală să facem concesii OMV-ului pentru a intra în Schengen

digi24.ro
rares bogdan

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, europarlamentar, a declarat luni la Antena 3 că din punctul său de vedere România ar face o greșeală dacă ar ceda OMV-ului controlul gazelor din Marea Neagră ca preț pentru intrarea în Schengen.

„Sunt convins că vor respecta întocmai ce spune legea offshore și interesul statului român, nu există altă șansă”, a spus Rareș Bogdan, în contextul în care premierul are la Guvern discuții cu reprezentanții OMV-ului.

„Important este ca România să își înțeleagă atuul uriaș pe care îl are, de a deveni furnizor de energie la nivel regional”, a adăugat Rareș Bogdan.

Întrebat dacă ar putea liderii coaliției să facă concesii către OMV ca să ne accepte Austria în Schengen, liberalul a răspuns:

„Nu, nu, ar fi grav. Sigur, diplomația economică trebuie folosită alături de diplomația clasică atunci când aceasta nu are forță și se pare că în diplomația clasică lucrurile par ușor epuizate în momentul ăsta și trebuie să folosim și alte modalități, dar nu cred că acest lucru este de bun augur, cred că ar fi o greșeală, ar fi un preț mult prea mare, ar fi o greșeală să oferim un atuu uriaș pe care îl are România, chiar și cu prețul Schengen”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.