Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan: Inclusiv europarlamentari olandezi au votat pentru primirea României în Schengen

captura Facebook
Rares Bogdan

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a declarat marți, după ce Parlamentul European a votat rezoluția privind aderarea României la spațiul Schengen, că votul pro-România a fost „covârșitor”, inclusiv olandezii fiind în favoarea rezoluției, deși Olanda este unul din statele care au blocat până acum intrarea României în Schengen.

  • „A fost un vot covarsitor. 547 de voturi pentru si doar 49 impotriva, respectiv 43 abtineri. Acest vot spune foarte multe. Marile familii politice au sustinut aceasta rezolutie si acest pas pe care Romania l-a facut este hotarator, decisiv. E mult mai importanta acesta rezolutie decat pare la prima vedere, pentru ca arat pozitia statelor membre vizavi de Romania.
  • Azi, votul olandezilor din PE a fost in favoarea Romaniei. Pozitia uneia din cele mai importante voci din spatiul olandez a fost pro-Romania si a atacat chiar propriul premier si a spus ca este imposibil sa mai continue blocarea Romaniei in afara spatiului Schengen.
  • Cea mai mare greseala a fost ca am exportat conflictele din tara in exterior”, a comentat Rareș Bogdan.
  • În ceea ce privește Olanda, două dintre partidele aflate la guvernare au votat pentru România, europarlamentarii premierului Mark Rutte s-au abținut și un singur europarlamentar olandez, care vine din aripa extremistă, a votat împotriva României.
  • Toți europarlamentarii olandezi din grupurile PPE și S&D au urmat linia trasată de marile familii politice europene și au votat pentru aderarea României la Schengen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.