Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rarinca dă LOVITURA! Livia Stanciu, BLOCATĂ: NU poate merge la CCR

rarinca

UPDATE: Preşedintele Iohannis nu a ţinut cont de demersul Marianei Rarinca şi a semnat decretul de pensionare a Liviei Stanciu.

Președintele ÎCCJ, Livia Stanciu, primește o lovitură năprasnică din partea Marianei Rarinca, prin care ar putea fi blocată ascensiunea sa către funcția de judecător al Curții Constituționale, funcție în care a fost numită de președintele Klaus Iohannis.

Vezi și: STUDIU Cine a câștigat de fapt alegerile locale. Hărtile pe orașe și județe

Mariana Rarinca, prin intermediul avocatului său, contestă hotărârea de pensionare a șefei ÎCCJ. Pe cale de consecință, Livia Stanciu nu va putea ajunge la CCR până ce nu va fi soluționat atacul Marianei Rarinca împotriva Hotărârii CSM prin care s-a decis eliberarea din funcție a președintelui ÎCCJ.

”Noi atacăm votul din plenul CSM prin care s-a dat decizia de pensionare. Nu altceva. Care sunt efectele, nu este problema mea”, ne-a precizat Mariana Rarinca.

De asemenea, Mariana Rarinca a transmis, prin intermediul avocatului, o somație către președintele Klaus Iohannis să nu semneze decretul de numire în funcție a Liviei Stanciu, până ce nu va fi soluționat conflictul de la ÎCCJ.

Vezi și: Iohannis la mana SIE (presa)

Odată cu acțiunea inițiată de avocatul Marianei Rarinca, Hotărârea CSM este suspendată de drept prin contestarea sa. Astfel, presedintele Klaus Iohannis nu va putea să emită decretul de eliberare din funcție prin pensionare al Liviei Stanciu și aceasta nu va putea să preia funcția de judecător al CCR.

Livia Stanciu ar trebui să preia mandatul de judecător al Curții Constituționale pe data de 13 iulie, când expiră mandatele actualilor judecători.

Vezi și: Aqua Carpatica 'DISPARE': Decizie BOMBĂ a justiției

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.