Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răspândirea epidemiei noului coronavirus nu mai poate fi oprită în Marea Britanie, anunţă şeful serviciilor sanitare britanice Chris Whitty

coronavirus

Răspândirea epidemiei noului coronavirus nu mai poate fi oprită în Marea Britanie, iar gestionarea acestei crize sanitare presupune de-acum o creştere a capacităţii de primire a Serviciului Naţional britanic de Sănătate (NHS), sistemul britanic de sănătate, a anunţat joi principalul consilier medical al Guvernului lui Boris Johnson, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Şeful serviciilor sanitare britanice Chris Whitty a anunţat totodată că obiectivul pe termen scurt este o atenuare şi o întârziere a vârfului epidemiei.

Citește și: Scuza senatorului amendat pentru că a condus cu viteză: mergeam să îmi fac testul pentru COVID 19

În opinia sa, răspândirea covid-19 - boala pe care o fac anumiţi pacienţi contaminaţi cu noul coronavirus - în Marea Britanie s-a dovedit conformă previziunilor.

Însă el a avertizat că rata mortalităţii constatată în ţară ar putea să pară relativ mai mare, în aşteptarea unei intensificări a testării în vederea depistării.

Citește și: Traian Berbeceanu atenționează: ‘Trebuie să ne îngrijoreze’ .

Guvernul Johnson s-a mulţumit iniţial să implementeze măsuri mai puţin dure decât în Italia, Spania şi Franţa de exemplu, după care şi-a schimbat poziţia şi a dat consemne în vederea păstrării unei distanţe sociale şi limitării deplasărilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.