Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raspunderea materiala obligatorie a magistratilor, respinsa din nou!

judecatori

Proiectul de lege care impunea obligativitatea statului de a se indrepta impotriva magistratilor pentru a recupera prejudiciile cauzate de actiuni de rea credinta sau grava neglijenta a fost respins in UNANIMITATE de Comisia Juridica din Senat.

Ministerul de Finante, potrivit expunerii de motive a initiatorului, sustine ca "tinanad cont atat de prevederile leagele in materie, cat si de raspunsul institutiilor implicate in solutionarea cauzelor pe plan intern, Ministerul Finantelor Publice nu a initiat nicio actiune in regres, pana la data prezentei".

CSM nu a sesizat Ministerul Finantelor pentru recuperarea prejudiciului produs statului de magistrati, in conditiile in care despagubirile platite de stat  pe astfel de spete se ridica la 194.439.699,89 lei din ianuarie 1998 - aprilie 2014.

CSM sustine insa ca este neconstitutional ca statul sa fie obligat sa demareze actiuni in regres fata de magistrati pentru a recupera prejudiciile.

Senatorul Ioan Chelaru le-a cerut membrilor CSM sa vina cu o propunere de lege care sa rezolve totusi aceasta problema, a raspunderii magistratilor.

"Nu e o decizie usor de luat.

Este o chestiune care framanta toata societatea si trebuie solutionata echilibrat. Poate acest proiect nu are toate calitatile necesare, azi avem si noi semne de intrebare. Nu avem nimic sa initiati un text in care sa raspundeti si nevoilor societatii nu doar magistratilor", a spus Chelaru.

Decizia finala va fi luata de plenul Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.