Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răspunsul Cataloniei către Madrid nu se va schimba joi (purtător de cuvânt)

bloomberg.com
Carles Puigdemont

Guvernul catalan nu intenţionează să renunţe la cauza secesionistă şi va da acelaşi răspuns joi guvernului central, aşa cum a făcut-o luni, a declarat marţi purtătorul său de cuvânt, citat de Reuters. Comentariul intervine cu doar două zile înainte ca liderul regional să răspundă cererii Madridului dacă a declarat sau nu independenţa.

Liderul Cataloniei, Carles Puigdemont, nu a reuşit să-şi clarifice poziţia luni, după ce a făcut o declaraţie simbolică de independenţă pe 10 octombrie chiar înainte de a o suspenda pentru a cere discuţii cu guvernul spaniol. Acum el are termen până joi dimineaţă pentru a renunţa la demersurile privind independenţa Cataloniei. În caz că nu se va conforma, conducerea provinciei va fi asigurată direct de la Madrid, conform Articolului 155 din Constituţie, care permite suspendarea autonomiei oricăreia din cele 17 provincii spaniole, conform Agerpres.

"Renunţarea nu face parte din scenariile acestui guvern", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului separatist catalan Jordi Turull. "Joi, nu vom oferi nimic diferit faţă de ceea ce am dat luni", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.