Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răspunsul Kremlinului la noile sancțiuni ale SUA cu privire la Nord Stream-2

vestidinrusia.ro
Nord Stream-2 Nava rusească

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că ar dori să înțeleagă acțiunile Statelor Unite, care au anunțat noi sancțiuni împotriva proiectului ”Nord Stream-2” pe fondul declarațiilor privind intențiile de organizare a unei întâlniri a președinților celor două țări, relatează Interfax.

”Trebuie să ne lămurim. La colegi totul este ca întotdeauna. Una spun și alta fac”, a declarat Peskov pentru agenția Interfax, întrebat fiind dacă acest pas al Washingtonului va fi luat în calcul de Moscova în stabilirea deciziei legate de o posibilă întâlnire a președintelui Vladimir Putin cu omologul său de peste Ocean, Joe Biden.

”Vom vedea cum va fi mai bine pentru noi”, a adăugat Peskov.

Vineri, Ministerul de Finanțe al Statelor Unite a anunțat că lista de sancțiuni a fost completată cu o serie de companii și nave care au legătură cu realizarea proiectului ”Nord Stream-2”. Astfel, pe listă figurează instituția bugetară federală ”Serviciul de Salvare pe Mare”, societatea cu răspundere limitată ”Mortransservis”, ”Fondul Proprietăților Termice și Electrice” din Samara, ”KOKSOHIMTRANS”.

De asemenea, au fost sancționate navele ”Iuri Topcev”, ”Vladislav Strijov”, ”Baltiiskii issledovatel” și ”Akademik Cerski”, alături de ”Artemis Offshore”, ”Bahtemir”, ”Finval”, ”Kapitan Beklemișev”, ”Murman”, ”Spasatel Karev”, ”Narval”, ”Sivuci”, ”Umka”.

Anterior, Departamentul de Stat a avertizat că măsuri de restricții vor fi impuse împotriva a patru nave care au legătură cu lucrările de construcție a gazoductului , precum și o serie de nave ale ”Serviciului de Salvare pe Mare”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.